Oblačno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Neymar (21) podpísal päťročnú zmluvu s FC Barcelona
Zdielať na

Neymar (21) podpísal päťročnú zmluvu s FC Barcelona

SAO PAULO / Obletovaný brazílsky futbalista Neymar v pondelok spečatil prestup do FC Barcelona podpisom zmluvy na päť rokov.

Oficiálne sa s ním už istý španielsky majster popýši budúci týždeň. Dvadsaťjedenročný útočník v sobotu oznámil, že napriek pôvodnému plánu skúsiť to v Európe až po majstrovstvách sveta 2014 si vybral z viacerých ponúk už teraz. V nedeľu absolvoval svoj posledný zápas v drese Santosu, lúčil sa so slzami v očiach.

"Chcem sa poďakovať fanúšikom Santosu za deväť neuveriteľných rokov," odkázal Neymar da Silva Santos Junior. Podľa jeho agenta Wágner Ribeira bude jedným z najlepšie platených hráčov FC Barcelona, ale presné číslo zostalo v utajení. "Zarobí menej ako Messi, ale priblíži sa k tomu, čo dostáva Kaká v Reale Madrid. Stane sa tretím, možno štvrtým najlepšie plateným hráčom Barcelony," naznačil Ribeiro. Španielske médiá sú odkázané len na špekulácie aj v otázke sumy, akú si Santos za Neymara vypýtal. Pohybuje sa v intervale 51,7 až 64,6 milióna dolárov, brazílska strana operuje s cifrou 30 miliónov eur (39,8 milióna USD).

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

web

Súvisiace články