Skoro jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Neymar (21) sa dohodol na zmluve s Barcelonou!
Zdielať na

Neymar (21) sa dohodol na zmluve s Barcelonou!

BARCELONA / Vedenie španielskeho futbalového klubu FC Barcelona ukončilo všetky špekulácie a potvrdilo päťročnú dohodu s Brazílčanom Neymarom.

Dvadsaťjedenročného ofenzívneho hráča chceli viaceré veľké európske kluby, o jeho služby sa zaujímali aj Real Madrid či Bayern Mníchov. Neymar dávnejšie hovoril, že by chcel zo Santosu odísť až po skončení majstrovstiev sveta 2014 v Brazílii. Jeho doterajší klub už v piatok večer oznámil, že akceptoval dve ponuky od európskych klubov na prípadný prestup. Barcelona v nedeľu v skorých ranných hodinách potvrdila dohodu s Neymarom.

Messi spoluhráčom Neymara

"FC Barcelona a Santos sa dohodli na podmienkach prestupu Neymara da Silvu Santosa Juniora. Brazílsky útočník si bude obliekať dres Barcelony v nasledujúcich piatich sezónach. Dvadsaťjedenročný futbalista je jedným z najtalentovanejších hráčov planéty," píše sa v stanovisku španielskeho klubu. Neymar prostredníctvom Intagramu tiež potvrdil prestup do Katalánska: "Moja rodina a priatelia poznajú moje rozhodnutie. V pondelok podpíšem kontrakt s Barcelonou."

Brazílčan mal so Santosom kontrakt do konca budúcej sezóny. S Barcelončanmi rokoval už pred rokom. "Chcel by som sa poďakovať fanúšikom Santosu za nezabudnuteľných deväť rokov. Nikdy sa nezmení môj vzťah k tomuto klubu. Len vďaka mužstvu ako je Santos som mohol získať množstvo skúsenosti na ihrisku i mimo neho. Ďakujem všetkým za neuveriteľnú podporu," vyjadril sa Neymar, ktorý sa s dresom Santosu rozlúči v nedeľu v zápase úvodného kola brazílskej ligy s Flamengom. "Chcel by som dostať ešte jednu šancu," napísal Neymar, ktorý je známy okrem výkonov na ihrisku aj svojim účesom.

Za Santos 256 zápasov, 156 gólov

Napriek mladému veku stihol Neymar odohrať za prvý tím Santosu 256 stretnutí, v ktorých strelil 156 gólov. V roku 2011 pomohol klubu k prvému triumfu v Pohári osloboditeľov od dvoch víťazstiev ešte v časoch Pelého éry v 60. rokoch 20. storočia. Za Brazíliu nastúpil 32-krát a dal dvadsať gólov. Magazín Time označil Neymara vo februári za budúceho Pelého.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

web

Súvisiace články