Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Neymar (21) si vyberá medzi ponukou Barcelony a Realu Madrid
Zdielať na

Neymar (21) si vyberá medzi ponukou Barcelony a Realu Madrid

SAO PAULO / Brazílsky futbalový klub FC Santos dostal oficiálne ponuky od FC Barcelony a Realu Madrid na prestup mladého útočníka Neymara, ktorý teraz sám rozhodne o svojej budúcnosti.

Vedenie Santosu po trojročných ťahaniciach dalo napokon Neymarovi súhlas na letný transfer. Barcelona údajne za obratného futbalistu ponúka 35 milióna eur a "biely balet" ešte o sedem miliónov viac. Real Madrid mu údajne núka aj vyšší plat, ale hráč sa nedávno vyjadril, že osobne by preferoval spoluprácu s Lionelom Messim v Barcelone. O 21-ročného ofenzívneho futbalistu mal údajne záujem aj Bayern Mníchov. Neymar najskôr posilní nový klub až po júnovom Pohári konfederácii FIFA, kde bude reprezentovať Brazíliu. Prestupový termín do Európy bude otvorený len v júli.

Viceprezident Santosu Odilio Rodrigues potvrdil, že ponuky sú síce podobné, ale Neymar už má "džentlmenskú dohodu" s Barcelonou. "Som šťastný, že takéto kluby sa o mňa zaujímajú. Som veľmi hrdý, je to jeden z najšťastnejších momentov v mojom živote. Pôjdem domov a rozhodnem sa spoločne s mojou rodinou. Nemusím sa ponáhľať. Rozhodnem sa možno za päť minút, možno za polhodiny alebo o tri dni," povedal futbalista s čírom na hlave.  

Neymar doviedol Santos k najväčším úspechom od čias Pelého, ktorý skončil s futbalom koncom 70-tych rokov. Mladík pomohol Santosu vyhrať Brazílsky pohár 2010, Pohár osloboditeľov 2011 a trikrát majstrovský titul v šampionáte štát Sao Paulo. Neymar je najlepším kanonierom od éry Pelého, pričom v 229 súťažných dueloch dal 138 gólov. V reprezentácii Brazílii má bilanciu 32 stretnutí a 20 gólov.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

sita - Neymar v drese Santosu

Súvisiace články