Jasno
15°
Bratislava
Blažena
11.5.2024
Highlight: Slovan s debaklom v Trenčíne, chce oslavovať doma
Zdielať na

Highlight: Slovan s debaklom v Trenčíne, chce oslavovať doma

Zdroj: sita - CL, Trenčín-Slovan

TRENČÍN / V dohrávanom stretnutí 29.kola futbalovej CL prehral líder v Trenčíne 4:1 a odmietol tak v predstihu získať titul.

AS Trenčín – ŠK Slovan Bratislava 4:1 (2:0)

Góly: 8., 48. William, 9. Holúbek, 55. Kubík – 77. Gorosito. Rozhodoval: Hrčka, ŽK: Da Silva – Pauschek, Kladrubský, Milinkovič, Sabo, 4129 divákov.

AS Trenčín: Volešák – Čögley, Kleščík, Da Silva, Mazáň – Mazan (74. Frimmel), Lobotka, Štefánik, Holúbek – Kubík (90. Ďuriška) – William (89. Adi)
ŠK Slovan Bratislava: Putnocký – Bagayoko, Gorosito, Kolčák, Pauschek (46. Lukšík) – Kladrubský (60. Sabo) – Grendel, Milinkovič, Halenár – Peltier, Soumah (60. Hlohovský)

"Belasí" vstúpili do stretnutia s chuťou streliť úvodný gól, súperovi však nechali pootvorené dvere v defenzíve. V 8. minúte vysunul Štefánik prihrávkou do uličky Williama, ktorý ponúknutú možnosť využil. Loptu si pohodil pred seba a ľavačkou z hranice päťky prestrelil Putnockého. O minútu neskôr neustál Kubík bežecký súboj s Bagayokom a spadol v pokutovom území. Hoci sa penalta nepískala, Slovanisti prestali hrať a loptu dorazil pohotovo do brány Holúbek. Slovan nezostal vývojom stretnutia zaskočený a naďalej sa snažil hrať útočný futbal. Ten sa však s pribúdajúcim časom menil na drámu plnú súbojov na hranici faulu. Trenčanom sa nepodarilo navýšiť dvojgólový náskok po šanciach Štefánika či Kubíka, na druhej strane sa nepresadil po chybe domácej obrany Peltier. Po polhodine hry sa mohol zaskvieť gólom z dvoch ďalekých streleckých pokusov Štefánik, ale v oboch prípadoch mu chýbali centimetre ku gólu. Trenčania odohrali výborný prvý polčas, po ktorom zaslúžene vyhrávali 2:0.

Domáci vstúpili rovnako perfektne aj do druhého dejstva hry. V  48. minúte zvyšoval Brazílčan William už na rozdiel troch gólov po centri Kubíka z ľavej strany. O sedem minút neskôr zabudla obrana belasých na rýchlonohého Kubíka, ktorý po spracovaní vysokej prihrávky efektne prekonal Putnockého na milimeter presnou strelou do ľavého horného rohu brány. Trenčania následne jasne prevyšovali svojho súpera vo všetkých herných činnostiach, z čoho vznikali ďalšie šance. Tú najväčšiu spálil v 57. minúte aktívny Mazan, keď strelou z vnútra šestnástky vyprášil Putnockého rukavice. Hostia sa len sporadicky dostávali do zakončenia. Napriek tomu sa Slovanu predsa len podarilo streliť čestný gól v 77. minúte, keď sa z rohu presadil hlavičkou Gorosito. V závere sa hostia ešte snažili o estetickú úpravu výsledku, Milinkovič však v 82. minúte stroskotal na výbornom Volešákovi. Slovan si tak po prehre 1:4 ešte bude musieť počkať na zisk majstrovského titulu.

Adrián Guľa (tréner Trenčína): "Vstup do zápasu nám vyšiel výborne, hrali sme s potrebnou dravosťou a boli sme efektívni. Zápas mal obojstranne vysokú úroveň, obe mužstvá chceli hrať futbal. Diváci videli krásne divadlo s víťazným koncom pre nás. Zdolať kvalitný Slovan takýmto spôsobom je skvelé. Ešte si to užijeme, ale od pondelka musíme pokračovať v našej práci ďalej. Výsledkovo to bol pre nás jeden z najlepších zápasov vôbec. Myslím si však, že môžeme hrať ešte kvalitnejšie."
Samuel Slovák (tréner Slovana): "Tento zápas sme nezvládli. Dá sa síce prehrať, ale takýmto spôsobom je to neprijateľné. Do stretnutia sme vstúpili zle, Trenčín nám strelil góly a dostal sa na pozitívnu vlnu. Súper šiel výkonnostne nahor, my dole. Hoci sme vedeli o ich sile, boli sme až príliš nekoncentrovaní. V druhej časti zápasu sme pridali, no Trenčín bol napokon lepší vo všetkých atribútoch. Zaspali sme začiatok duelu a potom sa dalo reagovať už len veľmi ťažko."

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

Súvisiace články