Skoro jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Nedvěd si spomenul na Moravčíkov výkon spred 11 rokov
Zdielať na

Nedvěd si spomenul na Moravčíkov výkon spred 11 rokov

Bývalý český futbalový stredopoliar v službách Juventusu Turín Pavel Nedvěd si spomenul na poslednú veľkú konfrontáciu "starej dámy" so Celticom Glasgow

V súvislosti s tým aj na skvelé predstavenie Slováka Ľubomíra Moravčíka. Celtic zdolal Juventus 31. októbra 2001 v 6. kole skupinovej fázy Ligy majstrov 4:3 a slovenský špílmacher škótskeho mužstva prihral počas 65 minút pobytu na ihrisku na prvé dva góly svojho mužstva. Oba kluby sa stretnú v jarnom osemfinále prestížnej súťaže 12. februára resp. 6. marca 2013.

"Veľmi dobre si pamätám na ten zápas i na Ľuba Moravčíka," povedal Nedvěd v rozhovore pre britský Daily Record. "Keď som bol mladý hráč, Ľubo bol môj vzor. Hral skvele oboma nohami, ľavačkou i pravačkou dokázal vyviesť hocičo. Hrával za Celtic a ja som pozorne sledoval jeho kariéru," prezradil Pavel Nedvěd na margo bývalého československého a slovenského reprezentanta Moravčíka. "Som rád, že som v Celtic Parku hral proti nemu, no nebol som nadšený z toho, čo nám (Juventusu) v tom dueli vyviedol. Bol to vynikajúci zápas s množstvom gólov, ktorý sme, žiaľ, prehrali 3:4," spomína 40-ročný rodák z Chebu. Najlepší európsky futbalista roku 2003 ďalej uviedol, že Celtic nemožno nikdy podceniť. "Z vlastnej skúsenosti viem, že nemôžete Celtic vnímať inak, než s absolútnym rešpektom," dodal bývalý futbalista pražských klubov Dukly a Sparty a talianskych Lazia Rím a Juventusu Turín.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

Súvisiace články