Polojasno
17°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Vilanova je už po operácii. Dopadla vraj veľmi dobre!
Zdielať na

Vilanova je už po operácii. Dopadla vraj veľmi dobre!

Tito Vilanova má za sebou druhú operáciu v rámci svojho boja so zhubnou chorobou - rakovinou slinných žliaz. Podľa jeho zverenca z futbalového klubu FC Barcelona Carlesa Puyola dopadla k spokojnosti lekárov. Teraz čaká na trénera nemenej náročná chemoterapia a ožarovanie.

"Prvý odkaz, ktorý som dostal, hovorí, že operácia prebehla veľmi dobre," vyhlásil kapitán katalánskeho tímu Carles Puyol.

Druhý pokus dať rakovine STOP-ku!

Vilanova absolvoval prvý zákrok minulý rok v novembri, keď mu zo žliaz chirurgicky odstránili údajne nezhubné cysty. Vtedy bol ešte asistentom hlavného trénera Pepa Guardiolu. V apríli sa stal jeho nástupcom a v tejto sezóne ešte Barcelončania pod jeho taktovkou neprehrali v španielskej La Lige ani jeden zápas. V stredu vedenie lídra tabuľky potvrdilo, že lekári zistili Vilanovovi recidívu rakoviny. Bývalý aktívny hráč a odchovanec Barcelony sa chce po štvrtkovej operácii a následnej liečbe vrátiť k pracovným povinnostiam čo najskôr. Dĺžka jeho zdravotnej pauzy sa odhaduje na šesť týždňov. "Istý čas budem mimo, ale čoskoro sa vrátim," cituje španielsky denník Mundo Deportivo slová 44-ročného kouča Tita Vilanovu, ktoré mal adresovať svojim zverencom po tom, ako sa od lekárov dozvedel diagnózu. V nemocnici strávi štyri dni, nasledovať bude jeho šesť týždňov vyplnených chemoterapiou a rádioterapiou.

V Barcelone veria, že Tito aj tento zápas vyhrá!

"Pokúsime sa o čo najnormálnejší chod klubu, ale v skutočnosti tu teraz nič nebude ako za bežných okolností. Tito je hlavný tréner a vráti sa až o pár týždňov. Je to silný muž, preto nepochybujeme, že bude veľmi skoro späť," povedal prezident katalánskeho klubu Sandro Rosell.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

SITA

Súvisiace články