Polojasno
14°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Basketbal v podaní Barcelony. Messi a spol. sa vedia baviť ako deti
Zdielať na

Basketbal v podaní Barcelony. Messi a spol. sa vedia baviť ako deti

Španielska futbalová škola je založená najmä na hre, a ako ukazujú aj zábery z tréningu katalánského veľkoklubu FC Barcelona. Môže ísť o hru na akýkoľvek spôsob. Aj preto vládne v tíme blaugranas veľká pohoda a uvoľnená nálada, ktorú umocňujú aj rôzne stávky, či súťaže.

Ako malé deti ...

Veď aj správne odreagovanie sa má vysoko pozitívny vplyv na atmosféru v mužstve, ktoré potom futbal baví o to viac. Najčastejšie si hráči dokazujú svoj um aj u nás pri nohejbale, no Barcelončania posunuli latku podstatne vyššie a tým zároveň aj sieť. Loptu sa totiž rozhodli zakončovať do pristaveného basketbalového koša, o tom že im nesmela padnúť na zem sa v ich prípade hádam baviť ani nemusíme.

Prekvapením však predsa len bola prejavená obrovská radosť minitímu po prvom koši Jordiho Albu, porovnať by sa určite dala aj s podobnou po strelení rozhodujúceho gólu vo finále Ligy majstrov. Zahanbiť sa však nenechala ani Messiho skupinka, i keď maličkého Argentínčana jeho kolegovia, nevedno prečo, z ťukesu vynechali. Z kombinácie Mascherana, brankára Pinta a zakončenia Daniela Alvésa však mal očividnú radosť aj on.

6-bodový náskok pred Atletikom

V španielskej lige majú Barcelončania už 6-bodový náskok pred Atletikom Madrid a pred Realom dokonca 11-bodový, a určite aj preto sa veľké svetové hviezdy k spokojnosti trénera Vilanovu dokážu tešiť aj na tréningu rovnako úprimne ako malé deti.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

SITA

Súvisiace články