Zatiahnuté
14°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Získa Messi štvrtú Zlatú loptu? V hre sú aj Iniesta a Ronaldo
Zdielať na

Získa Messi štvrtú Zlatú loptu? V hre sú aj Iniesta a Ronaldo

Finálová trojica, z ktorej vzíde majiteľ Zlatej lopty FIFA, určenej pre najlepšieho futbalistu sveta za rok 2012, je už známa. A jej obsadenie nie je žiadnym prekvapením.

Všetci traja futbalisti pôsobia v španielskej La Lige a ich mená vzišli z pôvodnej 23-člennej nominácie. Hlasy do prestížnej ankety posielajú reprezentační tréneri a kapitáni členských krajín FIFA, a tiež aj vybraní zástupcovia médií.

Prekoná Messi legendy minulosti?

Vo finálovej trojici celkom logicky nechýba Argentínčan Lionel Messi z FC Barcelona, ktorý je aj teraz najhorúcejším kandidátom na zisk Zlatej lopty. Malý génius trofej obhajuje a získal ju už tri razy. Rovnako, ako futbalové legendy Johan Cruyff, Michel Platini a Marco van Basten. Teraz ich môže predčiť.

Ronaldo má jednu, Iniesta ešte žiadnu

Druhým do partie je Messiho klubový spoluhráč Andrés Iniesta, ktorý dáva tvár nielen hre Kataláncov, ale aj španielskej reprezentácie. Tá tento rok ako prvá v histórii obhájila titul majstrov Európy. No a v trojici, samozrejme, nemôže absentovať Cristiano Ronaldo z Realu Madrid. Klenot "bieleho baletu" získal Zlatú loptu v roku 2008, potom už zasadol na trón Messi. Uvidíme, ako to bude teraz, víťaza vyhlásia počas slávnostného galavečera 7. januára v Zürichu.

Portugalčan Cristiano Ronaldo povedal svoj názor jasne a veľavravne: "Z tejto trojice sú Messi a Cristiano Ronaldo kúsok pred Iniestom a Messi o kúsok pred Cristianom Ronaldom. Aj Iniesta je však, samozrejme, skvelý hráč."

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

Lionel_Messi_Zlata_lopta

isifa.com

Súvisiace články