Polojasno
25°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Highlight: Šláger pod Dubňom pred slušnou návštevou bez gólov
Zdielať na

Highlight: Šláger pod Dubňom pred slušnou návštevou bez gólov

Zdroj: sita, Žilina-Slovan

V dohrávke 14.kola futbalovej Corgoň ligy diváci gól pod Dubňom nevideli, šláger Žilina - Slovan skončil bez gólov.

MŠK Žilina - ŠK Slovan Bratislava 0:0

ŽK: 44. Piaček, 71. S. Angelovič - 37. Milinkovič, 89. Pauschek, rozhodovali: Samotný - E. Weiss, Ádám, 4212 divákov

Žilina: Dúbravka - S. Angelovič, Piaček, Akakpo (65. Guima), Ricardo Nunes - Škriniar, Pečovský - Barčík (76. J. Mihalík), Lupčo (62. Paur), Gergel - Pich
Slovan: Putnocký - Bagayoko, Gorosito (67. Kopic), Kolčák, Pauschek - I. Žofčák, Grendel (90. Kopúnek), Kladrubský, Milinkovič - L. Peltier, Halenár

V šlágri kola začali obidva tímy opatrne, spoliehali sa na zabezpečenú obranu. Hralo sa väčšinou medzi šestnástkami. V 8. min si nabehol pred žilinskú bránku útočník Slovana Peltier, ale Dúbravka zachytil prihrávku na neho. Z následného protiútoku centroval z pravej strany Pich, pred nebezpečne nabiehajúcim Gergelom však bol pri lopte skôr brankár Putnocký. O štyri minúty neskôr po Pečovského centri pred bránku si dal Pauschek takmer vlastný gól, trafil však do svojho brankára. Ďalšiu šanci mali Žilinčania v 16. min, tesne pred bránku Slovana sa dostal Angelovič, ale v ťažkej pozícii sa mu nepodarilo úspešne zakončiť. Slovanisti sa niekoľkokrát dostali do žilinskej šestnástky. Najväčšiu šancu prvého polčasu mal v 37. min Milinkovič, ktorý si urobil priestor pred pokutovým územím a jeho delovku musel Dúbravka vyraziť. Po následnom rohovom kope sa hostia snažili v tlačenici dostať loptu za bránkovú čiaru, napokon však boli úspešnejší zadáci Žiliny a odkopli ju do bezpečia.

Taktické manévre pokračovali aj po zmene strán, ani jeden zo súperov sa veľmi netlačil dopredu. V 65. min Žilinčania zmenili rozostavenie. Tri minúty na to unikol striedajúci Guima, namiesto strely však v šestnástke volil nepresnú prihrávku pred bránku. V 84. min nebezpečne vystrelil spoza šestnástky hosťujúci Halenár, Dúbravka mal však dobrý výhľad a tento pokus zlikvidoval. Tri minúty pred koncom mohol rozhodnúť o osude zápasu Halenár, ktorý ušiel domácim zadákom, sám pred Dúbravkom však v obrovskej šanci zaváhal a zakončenie mu vôbec nevyšlo. Stretnutie sa skončilo bezgólovou remízou a Slovan si udržal trojbodový náskok na čele corgoňligovej tabuľky.

Frans Adelaar (tréner Žiliny): "Bol to takticky dobrý zápas. Moji zverenci hrali v prvom polčase s trochu veľkým rešpektom, v druhej polovici to bolo lepšie. V tomto dueli nebolo veľa šancí a sme šťastní, že sa Halenárovi nepodarilo pred koncom skórovať. Mali sme na ihrisku troch mladých hráčov, v zápase sa mohli naučiť veľmi veľa, čo je pre nás dôležité."
Samuel Slovák (tréner Slovana): "Videli sme zaujímavý zápas mužstiev, ktoré si boli vedomé bodového rozdielu v tabuľke. Odohrali sme dobré stretnutie. Boli tu zaujímavé situácie a príležitosti, ako aj naša gólová šanca, ktorá mohla rozhodnúť. Bol to bojovný a zaujímavý duel."

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

Súvisiace články