Jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Duel B. Bystrica - Ružomberok odložili pre nespôsobilý terén
Zdielať na

Duel B. Bystrica - Ružomberok odložili pre nespôsobilý terén

Vytrvalý dážď a nespôsobilá hracia plocha sú príčinou neuskutočnenia zápasu 14. kola Corgoň ligy medzi B. Bystricou a Ružomberkom. Zvyšné stretnutia vysiela internetová televízia HUSTE.tv bez problémov.

Zápas sa mal začať o 14.30 h, ale zaúradovalo nepriaznivé daždivé počasie a hlavný arbiter stretnutia Miroslav Fajčík rozhodol o nespôsobilosti hracej plochy v čase úvodného výkopu. "Niekoľkokrát sme hraciu plochu prešli a je podmočená. Lopta sa nekotúľala v šestnástke, ani mimo nej. Na základe tohto faktu som ihrisko neuznal ako spôsobilé. Stretnutie bude odohrané v náhradnom termíne," uviedol dôvod svojho verdiktu rozhodca Miroslav Fajčík z Lučenca odvolávajúc sa na intenzívny dážď i zdravie hráčov.

"Vyčerpali sme všetky možnosti. Čakali sme do poslednej minúty úradného hracieho času, aby sme stretnutie zahájili. Žiaľ, ihrisko je nespôsobilé," dodal hlavný arbiter odloženého zápasu. Rozhodnutie neodohrať duel medzi Banskou Bystricou a Ružomberkom privítali oba tímy. "Dážď sa zintenzívnil, takže je to optimálne riešenie. Nehral by sa dobrý futbal, bolo by to trápenie. Všade stojí voda, bolo by to strašné," uviedol  kapitán Dukly Banská Bystrica Michal Pančík. Pod Urpín pricestovali aj dva autobusy fanúšikov z Ružomberka. Výkopu sa nedočkali a zo Štiavničiek odchádzali sklamaní. "Je nám ich ľúto. Pricestovali a v daždi čakali zhruba dvadsať minút. Poďakovali sme im, že prišli. Rozhodnutie arbitrov však vítame, pretože na ihrisku stáli mláky vody, dážď bol intenzívny a prihrávky po zemi neboli možné. Proste sa hrať nedalo," vyjadril sa kapitán Ružomberka Tomáš Ďubek.

Obe mužstvá sa predbežne dohodli na náhradnom termíne odohrať odložený duel 20. novembra, teda v čase, keď sa pod Urpínom uskutoční aj hokejový extraligový zápas Banskej Bystrice so Skalicou.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

Súvisiace články