Jasno
14°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Fanúšik Leedsu napadol počas derby brankára Sheffieldu!
Zdielať na

Fanúšik Leedsu napadol počas derby brankára Sheffieldu!

Britská polícia bude spolupracovať s účastníkmi druhej najvyššej anglickej futbalovej súťaže Leedsom United a Sheffieldom Wednesday, aby našla fanúšika, ktorý napadol domáceho brankára Chrisa Kirklanda v piatkovom vzájomnom derby zápase (1:1) v Sheffielde.

Jeden z priaznivcov hosťujúceho tímu vbehol na hraciu plochu v 77. min len niekoľko sekúnd po tom, ako anglický gólman inkasoval gól na 1:1.

Prívrženec Leedsu udrel brankára oboma rukami do tváre

Viditeľne otraseného Kirklanda museli najskôr ošetriť predtým, ako pokračoval v zápase.

Incident s bývalým anglickým reprezentačným gólmanom bol v piatok večer v Sheffielde jedným z mnohých neslávnych. Fanúšikovia Leedsu spievali chorál o kriminálnych obvineniach manažéra Sheffieldu Dava Jonesa, od ktorých ho očistili v roku 2000. Hosťujúci priaznivci tiež oslavovali bývalého televízneho moderátora Jimmyho Savileho, ktorý je v súčasnosti predmetom vyšetrovania pre zneužívanie detí.

Rivalita trvá medzi mužstvami už dlho

Prívrženci domáceho tímu zasa spievali o dvoch mŕtvych fanúšikoch Leedsu v apríli 2000 v Turecku. Po skončení zápasu označil Jones priaznivcov Leedsu za "odporné zvieratá" a vyzval na zakázanie ich účasti na zápasoch klubu na trávnikoch súperov. Na hraciu plochu sa dostalo tiež značné množstvo fliaš a sedadiel.

"Počas dnešného zápasu sa odohrali situácie, keď diváci pohádzali na trávnik stoličky a fľaše. Sme si tiež vedomí toho, že brankára Sheffieldu napadla osoba, ktorá vbehla na ihrisko. Tieto incidenty sú neakceptovateľné a nebudeme ich tolerovať. Budeme spolupracovať s oboma klubmi, aby sme identifikovali a čo najrýchlejšie predviedli pred súd osoby zodpovedné za tieto činy," povedal hlavný dozorca polície z grófstva Južný Yorkshire Jason Harwin.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

sita

Súvisiace články