Jasno
12°
Bratislava
Žofia
15.5.2024
Sponzorom klubu je verejný dom. Povzbudzujú aj zamestnankyne
Zdielať na

Sponzorom klubu je verejný dom. Povzbudzujú aj zamestnankyne

Gréckej futbalovej reprezentácii sa darí, čo dokázala aj s kusom šťastia v utorok v Bratislave. Kluby v Grécku si však v čase krízy musia pomáhať, ako sa len dá.

V minulosti to boli pohrebáci

Funkcionári zháňajú sponzorov od výmyslu sveta. Nedávno zaujalo, keď sa stala mecenášom jedného z klubov pohrebná firma, teraz je však rozruch ešte väčší. Amatérsky tím Voukefalas z Larissy, za ktorý hrávajú študenti, čašníci, barmani, či roznášači pizze, totiž získal vskutku netradičného partnera. Jeho sponzorom je miestny verejný dom.

"Žiaľ, amatérsky futbal má naozaj veľmi málo finančných zdrojov. Je to otázka prežitia," povedal predseda klubu Yiannis Batziolas. Prostitúcia je síce v Grécku legálna a verejné domy sú pod prísnym dohľadom úradov, no názov nevestinca Villa Erotica vedenie súťaže klubu nepovolilo nosiť na zápasových dresoch, a tak zdobí len tie tréningové.

Nám sa darí

Vraj preto, lebo reklama nie je v súlade s duchom športu a na futbal chodia aj neplnoletí fanúšikovia. To však majiteľke nevestinca nazabránilo vyplatiť klubu prvý sponzorský príspevok vo výške tisíc eur. "Robím to z lásky k futbalu. Nám sa aj v týchto ťažkých časoch darí. Je lepšie pomáhať športovcom, ako dávať naše peniaze do Švajčiarska," dodala majiteľka verejného domu Soula Alevriduová.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články