Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
V stredu známi štvrťfinalisti, Myjava už s istou miestenkou
Zdielať na

V stredu známi štvrťfinalisti, Myjava už s istou miestenkou

Zdroj: TV JOJ

Slovenská pohárová futbalová klubová súťaž s názvom Slovnaft Cup (SC) 2012/2013 pokračuje tento týždeň duelmi 3. kola.

Z osemzápasového itinerára sa až šesť súbojov uskutoční v utorok 25. 9., zostávajúce dve stretnutia budú v stredu 26. septembra. Medzi najlepšou "osemfinálovou" šestnástkou je kompletný tucet účastníkov Corgoň ligy, ktorých dopĺňa jeden druholigista (Partizán Bardejov) a až traja zástupcovia z III. ligy (zo "západu" ŠKF Sereď a LP Domino Bratislava, z "východu" FC Lokomotíva Košice). Rovnako ako v 1. a 2. kole sa aj 3. kolo SC hrá na jeden zápas, v prípade nerozhodného výsledku sa nepredlžuje, ale hneď nasledujú strely zo značky pokutového kopu.

Prvým istým štvrťfinalistom je nováčik Corgoň ligy Spartak Myjava

Dôvodom je skutočnosť, že disciplinárna komisia Slovenského futbalového zväzu na minulotýždňovom štvrtkovom zasadnutí potrestala pohárového súpera "kopaničiarov" FC Nitra o. i. aj zastavením činnosti na dve súťažné stretnutia za udalosti v ligovom zápase 9. kola proti Spartaku Trnava. V praxi to znamená, že klubu spod Zobora sa na konci corgoňligovej sezóny 2012/2013 z reálne získaných bodov odrátajú 3 body (v piatok 21. 9. odohrala Nitra zápas 10. kola Corgoň ligy proti Slovanu Bratislava) a v Slovnaft Cupe FC Nitra po odohraní utorkového súboja 3. kola v Myjave skončí (keďže sa hrá na jeden zápas), nehľadiac na výsledok stretnutia. Je dosť pravdepodobné, že v spomenutom pohárovom súboji dostanú v oboch tímoch príležitosť najmä hráči zo širšieho kádra alebo mladí hráči. Oficiálna internetová stránka myjavského klubu informuje, že na utorkový duel SC proti Nitra so začiatkom od 16.00 h je zadarmo vstup pre všetkých divákov. "Tí, ktorí už majú vstupenky z predpredaja, ich môžu vrátiť na predajnom mieste, kde si ich zakúpili. Peniaze sa im vrátia," píše sa tiež na myjavskom webe.

Obhajcu prvenstva čaká Trenčín

Z ďalších utorkových stretnutí 3. kola Slovnaft Cupu nastúpi úradujúci majster a obhajca prvenstva v domácom pohári MŠK Žilina proti AS Trenčín, ďalší ašpirant na cennú trofej a líder Corgoň ligy ŠK Slovan Bratislava privíta tiež účastníka najvyššej súťaže FC ViOn Zlaté Moravce. V akcii bude aj vicemajster FC Spartak Trnava, ktorého hráči sa predstavia na trávniku treťoligového mužstva ŠKF Sereď. Futbalisti Dukly Banská Bystrica absolvujú doma na Štiavničkách konfrontáciu s druholigovým Partizánom Bardejov a na programe je aj košické derby Lokomotíva - MFK. "Aj keď sme po sobotňajšej ligovej prehre v Myjave (1:3, pozn.) veľmi sklamaní, pred pohárovým zápasom s Lokomotívou nemôžeme mať zlú náladu. V nedeľu sme mali voľno, na pondelňajšom tréningu už Myjavu pustíme z hláv a poriadne sa pripravíme na nášho mestského rivala," citoval denník Korzár slová slovenského mládežníckeho reprezentanta a hráča MFK Košice Martina Bukatu. Hoci sa "východniarske" derby uskutoční na štadióne v Čermeli, kde MFK hrá svoje domáce duely Corgoň ligy, športový riaditeľ MFK Ivan Kozák upozornil na webovej stránke priaznivcov slovami: "V utorok hráme v Čermeli. Chceme však fanúšikov upozorniť, že Lokomotíva je vedená ako domáci tím a bude organizátorom pohárového stretnutia. Aby nedošlo k zbytočným nedorozumeniam a chaosu, v predstihu chceme upozorniť priaznivcov, že permanentky a voľný vstup na ovál, ktoré platia na zápasy MFK v Corgoň lige, ale aj v pohári, nebudú platiť na toto derby."

Na pohár aj v stredu

Po poltucte utorňajších súbojov skompletizujú v stredu osmičku štvrťfinalistov Slovnaft Cupu. Neúspešný finalista z vlaňajšieho ročníka domácej pohárovej súťaže FK Senica si v 3. kole SC od 16.00 h v tento deň zmeria sily s treťoligovým mužstvom LP Domino Bratislava, a to na pôde súpera. O 30 minút neskôr bude mať výkop duel dvoch corgoňligistov 1. FC Tatran Prešov - MFK Ružomberok. Tím zo Šariša podľahol v sobotňajšom ligovom dueli v Žiline 0:3, ale po dobrom výkone. "Po hernej stránke sme toto vystúpenie pod Dubňom zvládli azda najlepšie, ale kiksy nás odsunuli na vedľajšiu koľaj," citoval Korzár slová prešovského stopéra Jozefa Adámika, ktorý by si chcel v stredu v Ružomberku napraviť chuť: "Azda to strelecky konečne vyjde. Pohár je niečo iné, hrá sa na jeden zápas. Pokiaľ ho zvládneme, ideme ďalej. Musíme hrať zodpovedne a presadiť sa v koncovke."

Štvrťfinále Slovnaft Cupu sa bude hrať už na dve stretnutia (pohárový systém doma - vonku, pozn.) v termínoch 23. - 24. 10. (prvé zápasy), resp. 6. - 7. 11. (odvety), semifinále sa uskutoční už na jar budúceho roka v dňoch 9. 4. (prvé duely), resp. 16. 4. (odvety). Finále Slovnaft Cupu bude 1. mája 2013 v dosiaľ neurčenom dejisku.

Obhajcom trofeje v tejto slovenskej pohárovej klubovej súťaži sú spomenutí futbalisti MŠK Žilina, ktorí 8. mája 2012 zdolali na trávniku v Bardejove v dramatickom dueli hráčov Senice 3:2 po predĺžení. Víťaz Slovnaft Cupu 2012/2013 sa kvalifikuje do predkola Európskej ligy UEFA 2013/2014.

Program duelov a obsadenie rozhodcov v dueloch 3. kola slovenskej pohárovej futbalovej klubovej súťaže s názvom Slovnaft Cup 2012/2013 (hrá sa na jeden zápas):

Utorok 25. septembra:
16.00 h: Spartak Myjava - FC Nitra, rozhodujú: Hracho - Cuninka, Borsányi
16.30 h: ŠKF Sereď (III. liga) - FC Spartak Trnava, rozhodujú: Ježík - Petríček, Jankovič
16.30 h: FK Dukla Banská Bystrica - Partizán Bardejov (II. liga), rozhodujú: Straka - Lieskovský, Mikulaj
17.00 h: FC Lokomotíva Košice (III. liga) - MFK Košice, rozhodujú: Glova - Ádám, Bobko
17.30 h: MŠK Žilina - AS Trenčín, rozhodujú: Smolák - Bóllo, Žákech
18.00 h: ŠK Slovan Bratislava - FC ViOn Zlaté Moravce, rozhodujú: Leško - Poláček, Jenčura

Streda 26. septembra:
16.00 h: LP Domino Bratislava (III. liga) - FK Senica, rozhodujú: Prešinský - Kubačka, Tomčík
16.30 h: 1. FC Tatran Prešov - MFK Ružomberok, rozhodujú: Jaška - D. Hrčka, Poracký

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

Súvisiace články