Jasno
19°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Strelec Plzne Ďuriš: Stále vymýšľame niečo nové
Zdielať na

Strelec Plzne Ďuriš: Stále vymýšľame niečo nové

Futbalista FK Viktoria Plzeň Michal Ďuriš bol jediným Slovákom, ktorý sa cez víkend strelecky presadil v českej najvyššej súťaži.

Zverenci trénera Pavla Vrbu remizovali v Tepliciach 1:1 a slovenský reprezentant v 16. min vyrovnal skóre zápasu. Obranca Viktorie Marián Čišovský ešte tri minúty pred tým musel pre červenú kartu predčasne odísť z ihriska. Ďuriš si potom nabehol na centrovanú loptu Vladimíra Daridu a hlavičkou poslal loptu k vzdialenejšej žrdi domáceho brankára Grigara. "Je dobré, že dávame góly, a je jedno, či sa to podarí mne alebo niekomu inému. To, že som ho dal hlavou, len vyplynulo z hernej situácie," povedal pre klubový web Ďuriš, ktorý si už doliečil zranenie prsta na pravej nohe.

To utrpel v septembrovom stretnutí slovenskej reprezentácie v Litve (1:1). Podľa 24-ročného ofenzívneho stredopoliara a útočníka nie je náhoda, že sa hráči českého vicemajstra pravidelne presadzujú zo štandardných situácií. "Tréner Vrba je v Plzni už štvrtý rok. Trénujeme štandardné situácie a stále vymýšľame niečo nové. Vďaka tomu sme v tejto činnosti silní," dodal Ďuriš.

Zaváhanie Plzne v Tepliciach môže v pondelkovom stretnutí so Sigmou Olomouc využiť Sparta Praha, ktorá by v prípade víťazstva mala pred Viktoriou dvojbodový náskok a dostala by sa na čelo tabuľky.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

sita, Michal Ďuriš

Súvisiace články