Jasno
13°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Prešov chce v derby ukončiť nepriaznivú sériu s Košicami
Zdielať na

Prešov chce v derby ukončiť nepriaznivú sériu s Košicami

Zdroj: sita - Prešov-Košice

Deviate kolo najvyššej slovenskej futbalovej súťaže ponúkne divákom aj tradičné východniarske derby. Sledujte na HUSTE.tv!

V sobotu 15. 9. o 14.30 h nastúpi 1. FC Tatran Prešov v domácom prostredí proti MFK Košice. Zverenci trénera Jána Kozáka st. majú za sebou dobrý úvod sezóny a po ôsmich odohraných stretnutiach figurujú s trinástimi bodmi na 3. mieste tabuľky. Prešovský tím má na svojom konte o jedno víťazstvo menej a s 10 bodmi figuruje na 9. priečke.

Duel "koňare - vraňare"

Bude výnimočný predovšetkým pre bývalú oporu košického MFK, v súčasnosti obrancu Prešova Jaroslava Kolbasa. "Určite je to pre mňa špecifický zápas, veď som dlhé roky hrával v Košiciach, ale už to beriem normálne ako každé ligové stretnutie. Toto má pre mňa zvláštny náboj, ale od ostatných duelov by som to neodlišoval," povedal pre oficiálnu stránku Tatrana J. Kolbas. Prešovčania v súboji s Košicami nezvíťazili už osem zápasov za sebou, z toho v ostatných piatich dueloch im dokonca ani nestrelili gól. "Myslím si, že je najvyšší čas, aby sa prerušila táto séria. Bolo by dobré vyhrať aj kvôli ľuďom, ktorí prídu z Prešova a z Košíc. Doma sa nám zatiaľ darilo, preto verím, že to potvrdíme aj vo štvrtom tohtosezónnom domácom zápase a získame dôležité body," vyhlásil 27-ročný zadák. Pre Kolbasa sú doterajšie výsledky jeho bývalého tímu prekvapením. "Je to trochu prekvapenie, ale prišiel tam skúsený tréner Ján Kozák, ktorý dal chlapcov dokopy a zocelil to. Kozák ma trénoval niekoľko rokov. Myslím si, že po ľudskej a trénerskej stránke je to skutočná osobnosť. Určite má skúsenosti a vie, ako na chalanov, predovšetkým na tých mladých. Túto sezónu sa Košice rozbehli dobre," dodal pre www.1fctatran.sk Jaroslav Kolbas.

Vyšli v ústrety aj hádzanej

Spomenuté sobotňajšie futbalové stretnutie v Šariši presunuli pre hádzanársky duel SEHA League Tatran Prešov - RK Metalurg Skopje, ten však medzičasom zrušili. Fanúšikovia Ultras Tatran 1898 sa pre problémy, ktoré klub podľa nich nerieši, rozhodli pre tichý bojkot derby stretnutia a každého vyzvali, aby sa zdržal hlasného povzbudzovania. Toto gesto má byť mementom pre vedenie Tatrana.

Okrem spomenutého derby na východe Slovenska vyzve v 9. kole Corgoň ligy FC Nitra už v piatok dosiaľ poslednú v tabuľke Trnavu, hráči FC ViOn Zlaté Moravce privítajú v sobotu na domácom ihrisku ŠK Slovan Bratislava. Trenčín sa stretne s Myjavou, Ružomberok so Senicou a Banská Bystrica až v nedeľu s majstrovskou Žilinou.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

Súvisiace články