Oblačno
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Karhan najlepším hráčom sezóny, Griga top trénerom
Zdielať na

Karhan najlepším hráčom sezóny, Griga top trénerom

Zdroj: sita, Miroslav Karhan

Kapitán futbalistov Spartaka Trnava Miroslav Karhan si prevzal v rámci Ankety "11-ka Corgoň ligy 2011/12" cenu pre najlepšieho hráča minulej sezóny.

Vlaňajší triumf v kategórii najlepší tréner zopakoval kouč FK Senica Stanislav Griga, ktorý medzičasom prevzal kormidlo reprezentačného výberu. Výsledky ankety, v ktorej hlasovali tréneri a funkcionári, vyhlásili v piatok na slávnostnom galavečeri v Hoteli Senec.

Tridsaťšesťročný Karhan, ktorý sa vrátil do Trnavy pred začiatkom minulej sezóny po dlhoročnom legionárčení a pomohol jej k celkovému druhému miestu v súťaži, sa ako jediný "spartakovec" vošiel do ideálnej jedenástky ročníka. Z vlaňajšej top zostavy obhájili svoje posty len gólman Senice Petr Bolek a stredopoliar Marko Milinkovič z bratislavského Slovana. Najpočetnejšie, hneď trojčlenné zastúpenie, mali v tohtoročnej jedenástke hráči majstrovskej Žiliny (Jozef Piaček, Ricardo Nunes, Tomáš Majtán) a Senice (Bolek, Nicolas Gorosito, Tomáš Kóňa). Dvoch hráčov "dodal" Slovan (Milinkovič, Mamadou Bagayoko) a po jednom Trnava (Karhan), AS Trenčín (Lester Peltier) a MFK Ružomberok (Pavol Masaryk).

Prvoligoví a reprezentační tréneri spolu so šiestimi funkcionármi Slovenského futbalového zväzu (SFZ) a Únie ligových klubov (ÚLK) určili za Objav sezóny obrancu Norberta Gyömbéra z Dukly Banská Bystrica. Novinkou ankety bolo udelenie špeciálnej ceny pre projekty fan klubov, ktorú získali fan kluby Žiliny a Slovana Bratislava.

Výsledky ankety ÚLK - Najlepší v Corgoň lige 2011/2012:      

Najlepšia Jedenástka: Petr Bolek (FK Senica) - Mamadou Bagayoko (ŠK Slovan Bratislava), Jozef Piaček (MŠK Žilina), Nicolas Gorosito (FK Senica), Ricardo Nunes (MŠK Žilina) - Miroslav Karhan (FC Spartak Trnava) - Lester Peltier (AS Trenčín), Tomáš Kóňa (FK Senica), Marko Milinkovič (ŠK Slovan Bratislava) - Pavol Masaryk (MFK Ružomberok), Tomáš Majtán (MŠK Žilina)

Najlepší tréner: Stanislav Griga (FK Senica)
Najlepší hráč: Miroslav Karhan (FC Spartak Trnava)
Objav sezóny: Norbert Gyömbér (FK Dukla Banská Bystrica)
Projekt fan klubov: Fan kluby MŠK Žilina a ŠK Slovan Bratislava

Najkrajší gól sezóny?

O tom môžeš rozhodnúť aj ty!