Polojasno
14°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Španieli zabudli na ekonomickú krízu, takto oslavujú triumf!
Zdielať na

Španieli zabudli na ekonomickú krízu, takto oslavujú triumf!

Tisícky Španielov zabudli v nedeľu večer vďaka futbalovej reprezentácií na ekonomickú krízu, ktorá sužuje krajinu z Pyrenejského polostrova. "La Furia Roja" si vo finále turnaja EURO 2012 poradila s Talianskom 4:0 a obhájila európsky primát.

Zlatý hetrik z dielne "La Furia Roja"

Španielsko sa po triumfe na európskom šampionáte v roku 2008 a po víťazstve na majstrovstvách sveta (MS) v Juhoafrickej republike (JAR) v roku 2010 opäť odelo do červeno-žltých farieb. V štáte, kde je každý štvrtý človek bez práce a krehký bankový systém potrebuje európsku podporu vo výške približne 100 miliárd eur, zavládla aspoň na chvíľu radosť.

Španieli prepísali futbalovú históriu

"Sme najlepší, prepísali sme históriu. Teraz treba vyhrať aj na MS 2014 v Brazílii. Už si na to zvykáme, možno preto nie sú oslavy také veľké, ako tomu bolo po víťazstve v JAR," uviedol nadšený priaznivec staronových majstrov Európy Ivan Rodriguez.

Španielsky premiér Mariano Rajoy sa podľa vlastných slov pokúsi zúčastniť pondelňajších osláv v Madride, hoci by mal v tom čase riešiť "európsky neporiadok". Rajoy už dávnejšie vyzval Španielov k trpezlivosti vzhľadom na nepopulárne úsporné opatrenia vlády.

Futbal povýšený nad politiku

"Je to úžasný výsledok. V tomto momente sme nad každým. V pondelok náš dlh voči Nemecku klesne o 100 bodov," dodal s úsmevom ďalší z veľkého zástupu fanúšikov Luis Macarro.

Španieli pricestujú z Ukrajiny do vlasti v pondelok. Oslavy s priaznivcami sú naplánované v ten istý deň večer v hlavnom meste krajiny - Madride.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

sita, oslavy v Španielsku

Súvisiace články