Oblačno
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Šikana a úplatky. Takto ME na Ukrajine fanúšik v zdraví prežije
Zdielať na

Šikana a úplatky. Takto ME na Ukrajine fanúšik v zdraví prežije

Čo čaká skutočných fanúšikov futbalu na Ukrajine zrejme nikto nevie. Aj keď - organizátori všetkých ubezpečujú o tom, že ak budú rešpektovať zákon, nič zlé sa im nestane. Ako sa teda slušne správať na Ukrajine?

Policajtom neplaťte

Podľa mnohých je Ukrajina zemou neobmedzených možností. Slováci tu totiž pri kontakte s políciou zažili neuveriteľné veci. "Policajt zobral noviny či časopis, čo tam boli. Stočil do lievika a povedal mi 'fúkaj'," tvrdí Slovák. Vraj teda fúkal, na čo mu vzápätí ukrajinský policajt povedal, že sa pred jazdou potužil alkoholom.

Ak Slováci dajú policajtom peniaze, robia obrovskú chybu. V prípade akéhokoľvek priestupku sa totiž hotovosť na mieste nikdy nevyberá. "Ak zaznamenáme porušenie zákona, spíšeme o tom záznam a ďalej to už rieši súd a nie polícia," povedala na kameru Anna Trafimčuk z dopraného inšpektorátu v Užhorode.

Nerozumiete? Nevadí...

Súd následne rozhodne o finančnej pokute alebo o vyššom treste. "Súd má na to jeden až tri mesiace, čiže polícia má zadržať vodičský preukaz, následne má súd vyniesť trest," potvrdil generálny konzul Slovenskej republiky v Užhorode Marián Mulík. 

Najdôležitejšia rada na záver znie: V prípade, že sa dostanete do problémov, ihneď kontaktujte našu diplomatickú službu. A to hlavne v prípade, že ukrajinskému jazyku nerozumiete.

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti FACEBOOK a vyhrajte!

Ukrajina_futbalový štadión_ME_policajt_koláž fotiek

ISIFA/TV JOJ

Súvisiace články