Zatiahnuté
12°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Priamy prenos finále Slovnaft Cupu Žilina - Senica na Pluske
Zdielať na

Priamy prenos finále Slovnaft Cupu Žilina - Senica na Pluske

Už v utorok si futbaloví fajnšmekri prídu na svoje! Na Pluske o 12:30 vysielame priamy prenos z finále Slovnaft Cupu medzi MŠK Žilina a FK Senica, ktorý odohrajú v Bardejove.

Tohtoročné, celkovo už 43. finále slovenskej pohárovej futbalovej súťaže, bude v znamení viacerých premiér. V novodobej ére samostatnej SR sa po prvý raz uskutoční rozhodujúci duel na štadióne v Bardejove, navyše už pod novým názvom Slovnaft Cup. Na trávnik nastúpia futbalisti FK Senica a MŠK Žilina, teda dvoch elitných slovenských mužstiev, ktoré však ešte nemajú v zbierke cennú trofej v domácom pohári.

Favoritom Žilina, prekvapí Senica?

Miernym favoritom utorkového duelu je klub spod Dubňa. Žilinčania sú lídrom corgoňligovej súťaže a na rozdiel od svojho senického súpera už poznajú, ako "chutí" súboj o celkové prvenstvo. Na druhej strane sa však ich jediná finálová účasť v období novodobej samostatnosti SR skončila nešťastnou prehrou. V uplynulej sezóne podľahli futbalisti Žiliny na trávniku v Banskej Bystrici v dramatickom dueli tímu ŠK Slovan Bratislava až v jedenástkovom rozstrele (4:5), v riadnom hracom čase bol stav 2:2 a po nadstavenej tridsaťminútovke 3:3.

V tábore MŠK si teraz nepripúšťajú znova takýto scenár. Kapitán žilinského mužstva Miroslav Barčík poznamenal: "Vieme, že Senica má kvalitné mužstvo, hrávame s ňou vyrovnané zápasy. Náš finálový súper má výborného trénera Stanislava Grigu. Určite to nebude jednoduché, aj preto, že sa hrá len na jeden duel. Nič sa nedá opraviť - musíme dať do zápasu všetko a pokúsiť sa konečne uspieť. Minulý rok sme to nezvládli na jedenástky, ale boli by sme radi, keby sa už konečne dostal Slovenský pohár aj do Žiliny."

Pekná rozlúčka s Grigom

Špílmacher senického mužstva Tomáš Kóňa uviedol: "Finále nemá nikdy favorita, je to 50 na 50. Ide aj o zodpovednosť voči klubu, mestu, fanúšikom, ale nohy by nám to nemalo zväzovať. Pre Senicu by to však každopádne bola prvá veľká trofej a aj pekná rozlúčka s naším trénerom Grigom. Žilina vedie ligovú súťaž a bude chcieť uspieť aj v národnom pohári, my však tiež."

Priamy prenos zápasu MŠK Žilina - FK Senica začína v utorok 8. mája o 12:30 na Pluske.

TASR - CL MŠK Žilina-Senica

Súvisiace články