Jasno
17°
Bratislava
Móric
22.9.2024
Highlight: Slovanu vystrieľal povinné body v Košiciach Mészáros
Zdielať na

Highlight: Slovanu vystrieľal povinné body v Košiciach Mészáros

Zdroj: tasr - CL, Košice-Slovan

V dohrávke 21.kola futbalovej CL zvíťazil bratislavský Slovan na ihrisku Košíc 1:0, jediný gól stretnutia zaznamenal v 69.minúte Mészáros.

MFK Košice - Slovan Bratislava 0:1 (0:0)

Gól: 68. Mészáros. Rozhodovali: Jaška - Balko, Mikulaj, ŽK: Kopúnek (Slovan), 2040 divákov.

MFK Košice: Tofiloski - Tóth (84. Škutka), Kavka, Redžepi, Sekulič - Isola, Šinglár - Karaš (66. Pačinda), Kuzma (84. Bukata), Viazanko - Diaby
Slovan Bratislava: Putnocký - Bagayoko, Dosoudil, Had, Kolčák - Milinkovič, Kopúnek, Grendel (82. Jánošík) - Mészáros, Smetana (89. Szarka), Šebo (46. Piliev)

V košickom Čermeli sa do úvodnej šance zápasu dostal domáci Viazanko, no jeho strelu zvnútra šestnástky Putnocký kryl. Belasí pohrozili v 13. minúte, po rohovom kope vyskočil najvyššie Smetana a od jeho hlavy putovala lopta tesne ľavej žrde Tofiloskiho brány. O tri minúty neskôr vyslal takmer z 25 metrov svoj projektil Grendel, ale gólman Košíc dobre zasiahol. Na opačnej strane zvonila v 18. minúte po Kuzmovom peknom vysunutí a následnom Isolovom zakončení ľavá žrď Putnockého brány. Aj v ďalšom priebehu sa hral medzišestnástkový futbal s príležitosťami na oboch stranách. V 27. minúte sa domáci Šinglár dostal až k hranici súperovej šestnástky, no v dobrej pozícii nenamieril presne. O tri minúty neskôr preveril pozornosť Tofiloskiho ďalekonosnou strelou Mészáros, stav sa nezmenil. Ten istý hráč mal gól na kopačke aj v 42. minúte, lopta však mierila tesne vedľa domácej brány.

Druhé dejstvo odštartovala príležitosť Viazanka, no s nevýraznou strelou si Putnocký bez väčších problémov poradil. Ten istý hráč to skúšal aj o minútu neskôr, výsledok bol rovnaký. Košičania pokračovali v útočnej aktivite a v 52. minúte nebezpečne vystrelil z ľavej strany Sekulič, Putnocký s problémami vytlačil loptu na roh. V 60. minúte Kuzma vysunul dlhým centrom Diabyho, ktorý sa už dostával do obrovskej šance, ale brankár hostí dobre "prečítal" hru a včasným vybehnutím mu zabránil zakončiť. V 67. minúte vystrelil z hranice šestnástky striedajúci Pačinda, gólman hostí opäť podržal svoj tím. Zahrmelo však na opačnej strane, Kolčák poslal nadýchaný center do šestnástky domácich a dôrazný Mészároš otvoril skóre duelu - 0:1. V ďalšom priebehu hostia pozorne bránili a vyrážali do rýchlych kontier. Žlto-modrí vsadili všetko na útok, v 85. minúte nepríjemne vystrelil Šinglár, brankár belasých dobre zasiahol. Stav sa už do konca zápasu nezmenil a Slovan si z Košíc odniesol tri body.

Ladislav Šimčo (tréner Košíc): "Na Slovan sme sa dobre pripravili po taktickej stránke. Prakticky počas celého zápasu sme ho nepustili do šance, čo si veľmi vážim. Žiaľ, napriek tomu sme prehrali. Nie vždy je výsledok spravodlivý. Dnes by tomuto zápasu svedčil iný výsledok. Slovan ukázal svoje skúsenosti, vyhral a pokračuje v boji o majstrovský titul."
Vladimír Weiss st. (tréner Slovana): "V danej situácii sú to pre nás zlaté body. Košice hrajú doma dobre, majú technické mužstvo, vypracovali si niekoľko šancí. My sme ich tlak nejako prežili. Zápas bol o jednom góle a strelil ho náš najmladší a najlepší náš hráč Karol Mészáros. Je to perspektívny chlapec, ktorý má budúcnosť pred sebou. Som rád, že práve on rozhodol tento zápas."