Jasno
15°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Brutálny faul šialeného Guerrera na gólmana Stuttgartu!
Zdielať na

Brutálny faul šialeného Guerrera na gólmana Stuttgartu!

Ako zmyslov zbavený si v zápase nemeckej bundesligy počínal hamburský Paolo Guerrero, ktorý brutálnym zákrokom doslova zostrelil hosťujúceho brankára Svena Ulreicha.

Disciplinárna komisia Nemeckého futbalového zväzu potrestala útočníka Hamburgeru SV Paola Guerrera pozastavením činnosti na osem súťažných stretnutí. Peruánsky legionár dostal dištanc za brutálny faul zozadu na brankára VfB Stutugart Svena Ulreicha, ktorý pri rohovej zástavke kontroloval loptu.  

K nepríjemnej udalosti došlo v sobotňajšom zápase 24. bundesligového kola, v ktorom hostia zo Stuttgartu vyhrali presvedčivo 4:0. Guerrero išiel za stavu 0:3 zbytočne do sklzu a úmyselne zasiahol šľapákom nič netušiaceho Ulreicha zozadu približne vo výške kolena. "Samozrejme, že Paola čaká trest," reagoval tréner HSV Thorsten Fink. "Každého, kto dostane červenú kartu, musíme potrestať. Na druhej strane je to jeho prvé vylúčenie počas môjho pôsobenia, takže rozhodne nejde o nedisciplinovaného futbalistu."

Guerrero však rozhodne netrpí nedostatkom temperamentu. V apríli 2010 dostal päťzápasový dištanc za to, že plastikovou fľašou trafil jedného z divákov. Pokuty od národného zväzu sa spoločne so súdnymi poplatkami vyšplhali vtedy na čiastku 180.000 eur. V prípade, že HSV s odvolaním neuspeje, bude Guerrero, zarábajúci 4 milióny eur, svojmu kllubu k dispozícii už len v ligových dueloch proti Mainzu a Augsburgu.