Oblačno
18°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Smutný Kiss blahoželal Škrtelovi, vymenili si dresy
Zdielať na

Smutný Kiss blahoželal Škrtelovi, vymenili si dresy

Trofej zodvihol nad hlavu Martin Škrtel, jeho krajan Filip Kiss si na svoju prvú anglickú trofej ešte musí počkať.

Víťazom nedeľňajšieho finále Anglického pohára vo futbale - Carling Cup-u sa v londýnskom Wembley podľa predpokladov stali hráči FC Liverpool, ktorí si však s druholigovým Cardiffom City poradili až na strely zo značky pokutového kopu.

Cardiff síce viedol od 19. min 1:0 a dlho držal s favoritom krok, no v 60. min vyrovnal svojim siedmym gólom vo farbách LFC Škrtel, a hoci sa predĺženie skončilo taktiež 1:1, v jedenástkovej lotérii sa šťastena priklonila na stranu "The Reds“.

"Je to pre nás veľké sklamanie, ale aj takýto je futbal. Verím, že šanca na veľké víťazstvo sa ešte naskytne a snáď zvládneme posledný krok lepšie,“ povedal Filip Kiss, ktorý do zápasu naskočil na začiatku predĺženia, a pokračoval: "Myslím si, že to bol pekný zápas pre fanúšikov na štadióne, v Anglicku i na Slovensku. Som šťastný, že som nastúpil a hral pred toľkými divákmi v tomto skvelom stánku, je to nezabudnuteľný zážitok.“

Mladý stredopoliar hýril po svojom príchode na ihrisko aktivitou, prezentoval sa jednou prízemnou krížnou strelou v prvej časti predĺženia a neskôr za stavu 1:2 "odpratal“ jeho strelecký pokus do bezpečia jeden z protihráčov z bránkovej čiary. "Škoda, že sa mi nepodarilo skórovať, bola by to čerešnička na torte. Nevadí, verím, že moje gólové chvíle ešte prídu. Dôležité však bolo, že sa nám podarilo vyrovnať, pokutové kopy sú vždy aj o šťastí,“ komentoval kmeňový hráč ŠK Slovan Bratislava.

Kapitán slovenskej reprezentácie do 21 rokov sa po stretnutí krátko porozprával aj s Martinom Škrtelom a športovo uznal jeho zásluhu na víťazstve "The Reds“: „Liverpoolčania na ihrisku oslavovali, na Maťa som však počkal a zablahoželal mu. Predviedol naozaj fantastický výkon, a hoci som trofej nezískal, doprajem mu ju. Zápas sme si obaja užili a na pamiatku sme si vymenili dresy.

Na Martina Škrtela čaká v stredu medzištátny prípravný zápas Slovenska s Tureckom, ktorého dejiskom bude Bursa, Filip Kiss sa v Trenčíne predstaví v priateľskom dueli SR "21“ proti rovesníkom z Čiernej Hory.

Súvisiace články