Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Škrtel pomohol gólom k víťazstvu Liverpoolu v Carling Cupe!
Zdielať na

Škrtel pomohol gólom k víťazstvu Liverpoolu v Carling Cupe!

Slovenský reprezentačný stopér Martin Škrtel prispel gólom k triumfu FC Liverpool v nedeľňajšom finále anglického Ligového pohára - Carling Cupu.

V zápase si "The Reds" na slávnom londýnskom štadióne Wembley poradili s druholigovým Cardiff City až po strelách zo značky pokutového kopu. V riadnom hracom čase sa duel skončil nerozhodne 1:1, víťaza neurčilo ani polhodinové predĺženie, v ktorom takisto padli dva góly. V drese zdolaných nastúpil na trávnik v úvode predĺženia kapitán slovenskej futbalovej reprezentácie do 21 rokov Filip Kiss, v 98. min videl žltú kartu.

Výsledok nedeľňajšieho stretnutia finále anglického Ligového pohára - Carling Cupu vo futbale:

Cardiff City - FC Liverpool 2:2 po predĺžení (1:1, 1:0), 2:3 po strelách zo značky pokutového kopu
Góly: 19. Mason, 118. B. Turner - 60. ŠKRTEL, 108. Kuyt
Zostava víťazného tímu FC Liverpool: Reina - G. Johnson, Agger (87. Carragher), ŠKRTEL, José Enrique - Downing, S. Gerrard, C. Adam, Henderson (58. Bellamy) - Suárez, Carroll (103. Kuyt)

Od úvodných minút boli nebezpečnejší hráči FC Liverpool, ktorým však boli Walesania viac ako vyrovnanými súpermi. Už po niekoľkých desiatkach sekúnd sa favorit mohol ujať vedenia, obranca "The Reds“ Glen Johnson však technickou strelou spred pokutového územia opečiatkoval len brvno. Na druhej strane sa pokúšal o gól skúsený Kenny Miller. V 19. min prekvapujúco otvoril skóre duelu Joe Mason. Gólu predchádzalo nedokonalé "upratanie“ lopty do bezpečia z hlavy Martina Škrtela, Mason si následne výborne nabehol na pas za obranu a trafil pomedzi nohy brankára Reinu. V ďalšom priebehu polčasu boli aktívni predovšetkým stredopoliari FC Liverpool - Charlie Adam a ani Steven Gerrard sa však nepresadili.

Po zmene strán sa zverenci Kennyho Dalglisha snažili rýchlo vyrovnať, skórovať však mohol spomenutý Miller, no jeho prízemná krížna strela sa nezmestila do bránky a Cardiff teda nezvýšil na 2:0. Liverpoolčania vystupňovali svoju aktivitu, ktorá slávila úspech v 60. min. Po rohu sa v skrumáži dostal k hlavičke Luis Suárez, jeho pokus zastavila žrď, no následne k nej mal najbližšie Škrtel a pohodlne vyrovnal. Pre slovenského stopéra to bolo siedmy gól v drese LFC, v aktuálnej sezóne už štvrtý, pričom naposledy sa mu to podarilo presne pred týždňom v zápase FA Cup-u proti takisto druholigovému Brighton & Hove Albion (6:1). V 74. min Škrtel takmer priklonil misky váh na stranu svojho zamestnávateľa, brankár Cardiffu Tom Heaton však jeho zámer vystihol. Dve minúty pred koncom riadneho hracieho času odmietol stopercentnú gólovú šancu Miller a duel sa po 90 minútach skončil nerozhodne 1:1.

V prvej minúte predĺženia, do ktorého zasiahol v drese Cardiffu už aj kapitán slovenskej reprezentácie do 21 rokov Filip Kiss, mal gól na hlave Luis Suárez, z bránkovej čiary však loptu vykopol jeden z brániacich hráčov podľa zápisu domáceho tímu. V 97. min neprekonal Reinu práve Kiss, o dve minúty neskôr naskočil do duelu aj bratanec Stevena Gerrarda, obranca "The Bluebirds“ Anthony. V 108. min dostal na druhýkrát loptu do siete striedajúci Dirk Kuyt a Liverpoolčania sa už - už tešili zo zisku prvej trofeje od roku 2006, dve minúty pred koncom vyrovnal po rohu a následnom zmätku v šestnástke Ben Turner. Jeho zásahu predchádzala strela Filipa Kissa, ktorú z bránkovej čiary odkopol mimo ihriska jeden z protihráčov. O víťazovi napokon rozhodli strely zo značky pokutového kopu. V tejto lotérii napokon uspel FC Liverpool, keď ťarchu zodpovednosti neuniesol Anthony Gerrard. V roku 2005 pomohol Steven Gerrard vlastný gólom k finálovému víťazstvu FC Chelsea, o sedem rokov neskôr bol smutným hrdinom Carling Cup-u jeho bratanec.

Súvisiace články