Oblačno
14°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Vo finále Carling Cup-u súboj Slovákov i Gerrardovcov
Zdielať na

Vo finále Carling Cup-u súboj Slovákov i Gerrardovcov

Zdroj: sita - Škrtel po góle do siete Boltonu

Nedeľňajšie finále anglického Ligového pohára vo futbale bude mať dvojnásobné slovenské obsadenie, Cardiff City Filipa Kissa vyzve 26. februára v londýnskom Wembley FC Liverpool Martina Škrtela.

Zatiaľ čo "The Reds" postúpili do záverečného súboja o cennú trofej vďaka víťazstvu nad Manchestrom City (v súhrne 3:2, pozn.), waleský Cardiff si poradil s takisto druholigovým Crystal Palace. Liverpool je so siedmimi triumfami rekordérom v počte celkových víťazstiev v Carling Cupe, a preto aj logickým favoritom blížiaceho sa finále. Kým pre Walesanov ide o jedinú šancu kvalifikovať sa do budúcosezónnej edície pohárovej Európy, konkrétne Európskej ligy UEFA, Liverpoolčania stále účinkujú v FA Cup-e

V tejto súťaži ide predovšetkým o prestíž, víťazné mužstvo si rozdelí finančnú prémiu 100 000 britských libier, zdolaní finalisti polovicu. V 52. edícii Ligového pohára súťažilo celkovo 92 klubov. Pre FC Liverpool pôjde o prvý zápas na novom Wembley, Cardiff je zase prvým finalistom Carling Cup-u, ktorý sa od roku 2001 prebojoval do záverečného súboja a nepôsobí v Premier League. Ďalšou zaujímavosťou je skutočnosť, že s určitosťou sa bude tešiť hráč s priezviskom Gerrard. Kapitánom LFC je anglický reprezentant Steven, v kádri "The Bluebirds" pôsobí jeho bratranec Anthony, ktorý je obrancom.