Jasno
11°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Hviezda v najlepšej desiatke. Sagan sa rozlúčil s cestnou cyklistikou
Zdielať na

Hviezda v najlepšej desiatke. Sagan sa rozlúčil s cestnou cyklistikou

PARÍŽ, BRATISLAVA / Peter Sagan absolvoval svoje posledné preteky v cestnej cyklistike. V derniére v profipelotóne obsadil deviate miesto. Sedemnásobný držiteľ zeleného dresu z Tour de France, šampión Okolo Flámska či Paríž-Roubaix, ktorý na konte má spolu 121 víťazstiev, bude pokračovať v horskej cyklistike. Jeho cieľom je budúcoročná účasť na letnej olympiáde v Paríži v disciplíne cross country.

Sedemnásobný a rekordný držiteľ zeleného dresu, trojnásobný majster sveta, 121 víťazstiev. Peter Sagan je oveľa viac než tieto štatistiky. "Lúčime sa s rockovou hviezdou nášho pelotónu a ďakujeme za spomienky," píše oficiálny účet Tour de France na sociálnej sieti Twitter.

V roku 2018 bol na vrchole svojej formy. Trikrát po sebe vyhral majstrovstvá sveta, dočkal sa vytúženého triumfu na Paríž - Roubaix a na Tour de France si na jednu etapu obliekol žltý dres. Na najslávnejšie preteky sveta sa po kontroverznej diskvalifikácii vrátil štýlovo a nielenže si prinavrátil zelený dres, ktorý získal s priepastným 231-bodovým náskokom.

TASR

​Magazín Velonews ho vtedy označil za najhodnotnejšieho jazdca v pelotóne. Za celé tie roky mal výsledky, charizmu, bol rockovou hviezdou cyklistiky. Jeho jedinečný prejav milovali ľudia po celom svete. Dodnes je jediným cyklistom, ktorý počas stúpania na Col du Tourmalet podpísal fanúšikovi za jazdy svoju vlastnú autobiografiu.

V nedeľu absolvoval svoje posledné preteky v profipelotóne, finišoval v najlepšej desiatke, na Tour de Vendee obsadil deviate miesto. 33-ročný Sagan bude pokračovať v horskej cyklistike. Jeho cieľom je budúcoročná účasť na letnej olympiáde v Paríži v disciplíne cross country.

Súvisiace články