Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Slovenskí hasiči sa po minuloročnom neúspechu nevzdali. Na majstrovstvách sveta získali bronz
Zdielať na

Slovenskí hasiči sa po minuloročnom neúspechu nevzdali. Na majstrovstvách sveta získali bronz

BRATISLAVA / Slovenským hasičom vlaňajšie Majstrovstvá sveta v hasičskom športe vôbec nevyšli. Skončili na poslednom mieste, ale nevzdali sa. Pred pár dňami sa zúčastnili olympiády v Slovinsku a získali bronzovú medailu.

Minuloročný neúspech z Majstrovstiev sveta v hasičskom športe slovenských športovcov neodradil a pustili sa do tréningového, aj súťažného boja. A vyplatilo sa. V olympijskej štafete získali striebornú medailu a k tomu si pripísali ďalší úspech.

"Mali sme aj slovenský rekord. Ďakujem za to celému družstvu," hovorí tréner hasičskej reprezentácie Pavol Gavlák.

Ako ďalej priznáva tréner, veža im veľmi nevyšla. Skončili tesne za medailovými stupňami. V hasičskej stovke to už bolo lepšie. Získali bronz. No verili si najmä v požiarnom útoku. V ňom sú niekoľkonásobní majstri sveta. Z víťazstva sa ale tentokrát netešili.

Výkon im stačil na tretie miesto. "Znova nám nevyšla tá sacia stránka. Ja neviem, čo budeme do budúcna robiť. Podľa mňa sme spravili maximum a už len to športové šťastie nám chýbalo trošku," priznal tréner Gavlák.

Napriek tomu patria v Európe medzi tých najlepších. Po sčítaní bodov si slovenskí hasiči z olympiády v Slovinsku priniesli bronzovú medailu. A ako hovorí tréner, ide sa ďalej.

"Chýbajú nám konkurencieschopné súťaže, kde by sme si trošku zabehali s lepšími pretekármi," povedal Gavlák. Je tu ale niečo oveľa dôležitejšie ako víťazstvá v hasičských súťažiach. Chlapi zasahujú na ostrých akciách. V teréne musia byť jeden tím s cieľom zachrániť človeka, aj majetok. No a bez dôvery by to nešlo.

"Tie vzťahy sú podľa mňa tak dôležité, dôležitejšie ako ten úspech a výsledky. S týmito chalanmi keby som mal ísť na výjazd, tak sa nebojím hocijakého výjazdu a to je pre mňa zlatá medaila," uzavrel tréner reprezentácie Gavlák.

Súvisiace články

Najčítanejšie