Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Postup do štvrťfinále je na dosah. Slovenskí hokejisti vyhrali nad Talianskom 3:1
Zdielať na

Postup do štvrťfinále je na dosah. Slovenskí hokejisti vyhrali nad Talianskom 3:1

Zdroj: noviny.sk/fotosita

BRATISLAVA / Slovenskí hokejisti odohrali šiesty zápas na Majstrovstvách sveta v hokeji 2022. Ich súperom boli Taliani. Našim hokejistom sa podarilo zvíťaziť o tri góly.

V 10. minúte a 31. sekunde dalo Slovensko svoj prvý gól, keď Michal Krištof skóroval pri asistencii Tomáša Tatára a Juraja Slafkovského. Na konci prvej tretiny sa nám podarilo dať ešte jeden. Podarilo sa to sedemnásťročnému Adamovi Sýkorovi, ktorý je najmladším hráčom v našom tíme. Opäť asistoval Juraj Slafkovský.

Po druhej tretine ostal stav rovnaký, aj napriek tomu, že sme mali šancu v dvoch presilových hrách.

Presilovku sme využili v tretej tretine

Začiatok tretej tretiny bol pre našich hokejistov náročný, pretože taliansky hráč Alex Trivellato dal gól a vyrovnal tak stav na 2:1. Vyhrávali sme tak už iba o jeden gól. V talianskom tíme vylúčili hráča Dylana Di Pernu na dve minúty za krosček na Sýkoru. Mali sme možnosť hrať ďalšiu presilovú hru v dĺžke dvoch minút. 

Slováci dokázali využiť presilovku, keď skórovali tretí gól. Necelých 11 minút pred koncom sme tak viedli o dva góly v stave 3:1. Zápas tak aj dohrali, skóre sa nemenilo a slovenskí hokejisti nad Talianskom vyhrali.

Na postup do štvrťfinále budeme musieť vyhrať ešte nad Dánskom. Zápas budú hrať naši hokejisti v utorok, 24.5. o 15:20.

Súvisiace články

Najčítanejšie