Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Petra Vlhová skončila vo finále Svetového pohára tretia
Zdielať na

Petra Vlhová skončila vo finále Svetového pohára tretia

Zdroj: SITA

COURCHEVEL/BRATISLAVA / Slovenská reprezentantka Petra Vlhová skončila vo finále Svetového pohára alpských disciplín vo Francúzsku na treťom mieste. Stratu po prvom kole sa jej podarilo vyrovnať.

Petra Vlhová zároveň definitívne získala malý krištáľový glóbus v slalome. "Bola to pre mňa náročná sezóna, ale teraz mám malý glóbus a je to niečo úžasné. Chcem poďakovať tímu, rodine a všetkým fanúšikom zo Slovenska," povedala Petra Vlhová po pretekoch a získaní krištáľového glóbusu.

Slovenská reprezentantka Petra Vlhová figurovala na 4. priečke po 1. kole slalomu žien vo finále Svetového pohára alpských disciplín vo francúzskom stredisku Méribel.

Vlhová po prvom kole strácala na pódium 8 stotín sekundy

Dvadsaťšesťročná Liptáčka ako úradujúca olympijská šampiónka v tejto disciplíne zaostávala za líderkou Nemkou Lenou Dürrovou o 48 stotín sekundy. Druhá bola priebežne Švajčiarka Michelle Gisinová so stratou 0,37 sekundy a tretia priečka patrila Slovinke Ane Bucikovej, ktorá mala stratu 0,40 sekundy.

Vlhová tak na pódium strácala osem stotín sekundy. Už istá víťazka veľkého krištáľového glóbusu Američanka Mikaela Shiffrinová bola piata, za Slovenkou zaostávala o 18 stotín sekundy. 

Petra Vlhová má už od januára istotu zisku malého glóbusu za prvenstvo v hodnotení tejto disciplíny. V aktuálnej sezóne bola v slalome mimo pódia iba raz, presne pred týždňom bola vo švédskom Aare štvrtá. Po šiestich rokoch dokonca medzi na pódiu v slalome nefigurovala ani jedna z dvojice Vlhová - Shiffrinová. Okrem toho si Slovenka pripísala v najtočivejšej disciplíne päť víťazstiev a dve druhé miesta.

Mikaela Shiffrinová má veľký glóbus istý

Mikaela Shiffrinová si veľký glóbus zaistila už po štvrtkovom super-G, k očakávanému súboju s Vlhovou tak v technických súťažiach neprišlo. Američanka za celkové prvenstvo v tejto sezóne SP získala svoj už štvrtý veľký glóbus a vyrovnala sa krajanke Lindsey Vonnovej. Absolútnou rekordérkou v tomto smere je so šiestimi celkovými víťazstvami Rakúšanka Annemarie Moserová-Pröllová.

Najčítanejšie