Skoro jasno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Polícia vyšetruje futbalové výtržníctvo v Trnave: Obvinení sú 11 fanúšikovia Spartaka
Zdielať na

Polícia vyšetruje futbalové výtržníctvo v Trnave: Obvinení sú 11 fanúšikovia Spartaka

Archívna reportáž

TRNAVA / Trnavská polícia sa intenzívne zaoberá výtržnosťami fanúšikov, na futbalovom zápase medzi FC Spartak Trnava a ŠK Slovan Bratislava. Po približne 14. minúte zápasu postupne vtrhli na hraciu plochu fanúšikovia oboch tímov. Zasiahnuť museli policajní kukláči, ktorí za použitia donucovacích prostriedkov vytlačili dav zo štadióna.

Práca polície neskončila a na rad prišlo náročné a zdĺhavé vyhodnocovanie množstva kamerových záznamov. Policajti hneď po zápase zaistili potrebné kamerové záznamy a pomocou intenzívnej práce policajnej operatívy v teréne a na sociálnych sieťach sa podarilo stotožniť viacero osôb.

Na ihrisko sa dostali desiatky fanúšikov, ktorí sa bili hlava nehlava. Škoda sa vyšplhala na viac ako 40-tisíc eur. Tie počas zápasu neoprávnene vošli na hracie pole a narušovali verejný poriadok. Osoby boli súčasťou bitky, ktorá sa na štadióne strhla a vhadzovali pyrotechniku na hraciu plochu a tribúny. 

Poverený policajt obvinil z prečinu výtržníctva spolupáchateľstvom zatiaľ 11 fanúšikov Spartaka Trnava. Obvinení muži majú od 23 do 46 rokov. V prípade dokázania viny im môže hroziť trest odňatia slobody až na 3 roky. Polícia stíha osoby na slobode. Polícia nepoľavuje a na stotožnení ďalších výtržníkov, z oboch táborov, aj naďalej intenzívne pracuje.

Polícia všetkých obvinených stíha na slobode. V najbližšom čase sa ráta aj s obvinením ďalších fanúšikov, tentokrát z  radov Slovanu. Trest pre výtržníkov bude obsahovať aj zákaz vstupu na jednotlivé zápasy. Spartak Trnava dostal aj finančný trest v sume 35-tisíc eur a podmienka odohrať najbližšie zápasy bez účasti divákov. Slovan dostal pokutu 20-tisíc eur a ich fanúšikovia sa na najbližšie zápasy nedostanú. 

Súvisiace články

Najčítanejšie