Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Peter Sagan sa stretol s fanúšikmi v Bratislave. Prišli nielen zo Slovenska, ale aj z Česka či Nemecka
Zdielať na

Peter Sagan sa stretol s fanúšikmi v Bratislave. Prišli nielen zo Slovenska, ale aj z Česka či Nemecka

BRATISLAVA / Rekordné siedme víťazstvo v bodovacej súťaži na cyklistických pretekoch Tour de France ešte viac zvýšilo cenu podpisu Petra Sagana. Dnes ich v Bratislave rozdal počas hodiny stretnutia s fanúšikmi neúrekom. Prišli nielen zo Slovenska, ale aj z Česka či Nemecka.

Či je to Panama, Kanada alebo Slovensko, o Petra Sagana je stále veľký záujem. Aj v Bratislave ho dnes prišlo pozdraviť niekoľko stoviek ľudí. A na rozdiel od iných miest mali šťastie. Rekordér Tour de France totiž doma už žiadnu ďalšiu akciu neplánuje. Dôvod je jednoduchý. "Nemyslím si, že mi ostáva veľa času," vysvetlil. 

Oddych v podobe vyložených nôh mu ani po absolvovaní náročných pretekov nehrozí. "Snažím sa mať taký normálny život a popritom musím stále trénovať, to je jasné," priblížil Sagan. Už o týždeň bude na vysokohorskom sústredení, na ktorom sa bude pripravovať na majstrovstvá sveta a dovtedy by si rád užil chvíle aj so synom.

Medzi tými, ktorí dnes pri Dunaji čakali na podpis, boli aj takí, ktorí sledujú všetky preteky, na ktorých sa Peter Sagan objaví, no najmä Tour de France, kde už po rekordný 7-my raz získal tričko pre víťaza bodovacej súťaže.

Zatiaľ čo si mnohí odnášali podpisy v knihách, na tričkách či fotografiách, iní mu dokonca priniesli aj darčeky. No a zatiaľ odmietol prezradiť aj svoje sny či konkrétne plány na budúcu sezónu. "Stále bude čo dobiehať, stále bude prečo jazdiť. Uvidíme, ako dlho to ešte potrvá," poznamenal Sagan.

Fanúšikovia však veria, že svoj rekord na slávnej tour by ešte mohol vylepšiť.

Súvisiace články

Najčítanejšie