Skoro jasno
11°
Bratislava
Valér
18.4.2024
Vladimír Weiss mladší končí. Pod trénerom Hapalom už hrať nebude
Zdielať na

Vladimír Weiss mladší končí. Pod trénerom Hapalom už hrať nebude

BRATISLAVA / Futbalista Vladimír Weiss mladší oznámil svoj odchod z tímu reprezentácie. Urobil tak po zápase s Českom, počas ktorého opustil lavičku národného tímu.

Dvadsaťosemročný útočník Vladimír Weiss pri posledných dvoch zápasoch slovenskej reprezentácie neodohral ani minútu. "Za Hapala som skončil, vyjadrím sa v najbližších dňoch," povedal v stredu exkluzívne pre pluska.sk . 

​Počas zápasu Ligy národov proti Česku v 79. minúte opustil lavičku svojho tímu. Tréner Pavel Hapal posledné striedanie totiž využil spôsobom, že na post Adama Zreľáka poslal na ihrisko Adama Nemca. Wiess ml. odchodom vyjadril svoju nespokojnosť a frustráciu, že si nezahral. Po neúspešnom zápase s Českom, ktorý skončil 0:1, bol Weiss pri príchode spoluhráčov do šatne, už dávno zbalený. Odchod zo štadióna neabsolvoval so svojím tímom ale po vlastnej osi. "Po zápase bol v šatni, sme sa normálne, a potom čo nasledovalo neviem. Mám len sprostredkované informácie. Zatiaľ oficiálne nič nepovedal, takže nevieme," vyjadril sa asistent trénera Pavla Hapala Oto Brunegraf. 

Bývalí reprezentanti a tréneri o Weissovi 

"Je to vec trénera, je to vec jeho. Mali by si sadnúť a vydiskutovať si to. A ak sa niekto chce rozlúčiť s reprezentáciou, tak ja by som našiel inú formu," vyjadril sa k celej veci Dušan Galis, bývalý tréner reprezentácie. 

"Pre mňa je to škoda, lebo poznám Vlada osobne. Dobrý chalan, futbalista. Bola by veľká škoda keby si nenašli obe strany cestu k sebe," povedal bývalý reprezentant SR vo futbale Ľubomír Moravčík 

"Len potvrdil, že jeho ego je vyššie ako sú záujmy reprezentačného celku, no a je to neakceptovateľné," povedal k celej veci bývalý tréner hádzanárskej reprezentácie Peter Hatalčík. 

"Také veci sa mali vyjasniť pri stole, povedať - ja nebudem hrať pod Hapalom. Ja nechcem reprezentovať lebo otec, alebo čokoľvek iné. Bolo by to férové, takto sa chová ako malé decko," skonštatoval dlhoročný volejbalový tréner Ivan Husár. 

Situácia mrzí aj trénera Pavla Hapala, ktorý sa prostredníctvom zväzového webu vyjadril sklamanie nad tým, že Vladimír Weiss voči mužstvu, trénerom i realizačnému tímu neprejavil dostatok rešpektu. "Asi bol frustrovaný z toho, že nedostal príležitosť. Tým, ako sa zachoval, prejavil neúctu voči nám trénerom, realizačnému tímu a spoluhráčom," reagoval reprezentačný tréner.  

Vlado Weiss nie je prvým futbalistom, ktorý niečo také urobil. Rovnako sa po striedaní, s ktorým nesúhlasili, zachovali napríklad aj Figu, Alves či Ronaldinho. 

"Stalo sa to dokonca aj mne. Sme hrali nejaký zápas a vystriedal som Filipa Šeba, ktorý odišiel potom do kabíny a išiel si sadnúť na tribúnu. Niektorí hráči ťažko znášajú, že nehrajú a Vladko by si to mal v prvom rade vydiskutovať s trénerom," poznamenal Galis. No nie každý tréner by bol v podobnej situácii zhovievavý. 

Disciplinárny poriadok SFZ v súvislosti s reprezentáciou priestupok ako opustenie lavičky počas zápasu nerieši. No môže tvrdiť, že išlo o porušenie iného predpisu, tzv. statusu reprezentanta. Riešiť to ale môže až potom, keď dostane oficiálny podnet.

Súvisiace články

Najčítanejšie