Polojasno
12°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Aperitív alebo digestív? Fernetív!
Zdielať na
Šport

Aperitív alebo digestív? Fernetív!

Čo si vybrať? Aperitív alebo digestív? Aperitív sa pije pred jedlom a má povzbudiť chuť do jedla. Digestív sa podáva po jedle a jeho úlohou je pomôcť tráveniu. Riešenie je jednoduché – nový Fernet Stock s mätou!

Nový horký bylinný likér je namiešaný zo 14 vybraných bylín, ku ktorým sa pridala mäta. Osviežuje, povzbudzuje a okrem toho aj vynikajúco chutí. Pred jedlom pošteklí a nabudí chuťové poháriky a po jedle ich pohladí. Pohárik Fernet Stock s mätou si teda môžete vychutnať pred stolovaním ako aperitív alebo po jedle ako digestív, ktorý ideálne vylepší príjemný pocit po gurmánskom zážitku.

Lúhovanie liečivých bylín a výrobu alkoholických nápojov a tinktúr pozná ľudstvo už po stáročia. Aby sa však  horký bylinný likér stal masovo obľúbený a udržal si svoju pozíciu na trhu niekoľko desaťročí, chce to trochu viac. Fernet Stock je vyrábaný zo štrnástich bylín, z ktorých známe ingrediencie sú chinínová kôra, koreň z horca, zemežlčová vňať a harmanček rímsky. Bylinky sa dovážajú z Pyrenejí, Kamerunu, Pakistanu či Indonézie. Následne sa macerujú vo vysokokvalitnom liehu. Po niekoľkých mesiacoch sa pridá karamelový kulér, voda a ďalšie prísady. Zmes sa následne necháva dozrieť v dubových sudoch a smaltovaných tankoch. Každá várka Fernet Stock prechádza prísnou kontrolou a je podrobená degustácii, aby boli jednotlivé fľašky rovnako vyvážené a chuťovo stále.

Stock Plzeň je v súčasnosti suverénne najväčším a najúspešnejším výrobcom liehovín v Českej republike. Na Slovensku patrí prvenstvo v oblasti predaja horko-bylinných likérov taktiež jednoznačne značke Fernet Stock.

www.fernetstock.sk
www.pisrozumom.sk

Zdielať na

Najčítanejšie