Oblačno
14°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Cibulková už v semifinále, Hantuchová prehrala s Kvitovou
Zdielať na

Cibulková už v semifinále, Hantuchová prehrala s Kvitovou

Zdroj: sita - Cibulková

Dve Slovenky sa predstavili v štvrťfinále turnaja WTA v Linzi.

Slovenská tenistka Dominika Cibulková postúpila do semifinále dvojhry na turnaji WTA Generali Ladies v rakúskom Linzi (International, dotácia 220 000 USD, tvrdý povrch v hale). Siedma nasadená hráčka zvíťazila v piatkovom štvrťfinálovom zápase nad Austrálčankou Anastasiou Rodionovovou za 127 minút 6:7 (5), 6:2, 6:1. Cibulková využila sedem z desiatich možností na brejk, jej protivníčka premenila tri z jedenástich takýchto situácii. Súperkou 22-ročnej Bratislavčanky v sobotňajšom dueli o účasť vo finále bude Češka Lucie Šafářová, ktorá v prvom piatkovom štvrťfinále zdolala nenasadenú Rumunku Soranu Cirsteovú hladko 7:5, 6:2.

Úvodný set favorizovanej Cibulkovej proti "lucky loserke" Rodionovovej sa rozhodoval až v tajbrejku, v ktorom uspela 29-ročná rodáčka z ruského Tambova 7:5. Slovenka však potom zlepšila hru a v ďalšom priebehu duelu už dominovala na dvorci. Druhé dejstvo vyhrala sedmička turnaja 6:2 a v rozhodujúcom treťom sete viedla už 5:0. Potom však Cibulková prehrala vlastné podanie, ale obrat v stretnutí už nedovolila. Pri súperkinom podaní sa dostala k prvému mečbalu za stavu 40:15 a ten aj premenila - 6:1. Vzájomnú bilanciu s Rodionovovou upravila slovenská tenistka na 4:2, v predchádzajúcom súboji v roku 2010 v New Havene sa tešila Austrálčanka.

Dominika Cibulková sa prebojovala v singli do svojho deviateho semifinále na hlavnej profesionálnej úrovni, v tomto roku je to po holandskom Hertogenboschi a americkom Stanforde jej tretia účasť medzi najlepšími štyrmi hráčkami vo dvojhre na turnajoch WTA Tour. Za postup do semifinále v Linzi si už Cibulková zabezpečila 130 bodov do rebríčka a šek na 10 200 dolárov.

Hantuchová bola za hodinu vybavená

Daniela Hantuchová na rozdiel od krajanky Dominiky Cibulkovej neuspela a ako nasadená osmička prehrala s favorizovanou jednotkou "pavúka" Češkou Petrou Kvitovou za 58 minút hladko v dvoch setoch 2:6 a 2:6. Hantuchová ani v treťom tohtoročnom vzájomnom zápase nenašla účinnú protizbraň na svetovú štvorku, ktorá skvele podávala i returnovala. Z Linzu si slovenská dvojka odnáša prémiu 5340 dolárov. Svoje bodové konto si nevylepší, keďže aj vlani skončila v Rakúsku vo štvrťfinále, vtedy na rakete Švajčiarky Patty Schnyderovej.

Dvojhra - štvrťfinále:

Dominika Cibulková (SR-7) - Anastasia Rodionovová (Aus.) 6:7 (5), 6:2, 6:1 za 127 minút

Petra Kvitová (ČR-1) - Daniela Hantuchová (SR-8) 6:2, 6:2 za 59 minút

Súvisiace články