Jasno
15°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Cibulková po brejkbalovej rulete do štvrťfinále v Linzi
Zdielať na

Cibulková po brejkbalovej rulete do štvrťfinále v Linzi

Zdroj: sita - Dominika Cibulková vo Wimbledone 2011

Slovenská tenistka Dominika Cibulková postúpila po "divokom" súboji s Taliankou Sarou Erraniovou do štvrťfinále dvojhry na turnaji WTA Generali Ladies v rakúskom Linzi (International, dotácia 220 000 USD, tvrdý povrch v hale).

Siedma nasadená hráčka vo štvrtkovom zápase 2. kola zvíťazila za takmer dve a pol hodiny 6:7 (1), 6:3, 6:1. Hoci dokázala v celom stretnutí odvrátiť iba jeden zo šiestich brejkbalov súperky, sama si takúto príležitosť vypracovala až 15-krát a šesťkrát jej servis prelomila. Nezastavila ju ani žalostná 43-percentná úspešnosť prvého podania.

Úvodný set sa dlho odvíjal podľa Cibulkovej scenára, viedla v ňom už 5:1 a napriek tomu, že dovolila súperke znížiť na 5:4, vypracovala si v nasledujúcej hre pri jej podaní tri setbaly. Ani jeden však nezužitkovala a dostavil sa trest - nasledoval tajbrejk, v ktorom uhrala jedinú loptičku. Erraniovej prvý setbal Cibulková sama premenila dvojchybou.

Aj v druhom sete pokračovala brejkbalová ruleta, od stavu 1:1 päť hier v rade ani jedna aktérka nevyhrala svoj servis, podarilo sa to až Cibulkovej na 5:3. Výhodu už nepustila z rúk, premenila druhý setbal pri nasledujúcom podaní Erraniovej a poslala zápas do tretieho dejstva. To sa už celkom nieslo v Cibulkovej réžii, zverenkyňa Željka Krajana natiahla šnúru víťazných gemov na šesť a pri vlastnom podaní napriek brejkbalu Erraniovej dotiahla duel do víťazného konca. Dvadsaťštyriročnej Talianke uštedrila v šiestom vzájomnom súboji na okruhu štvrtú prehru, ktorou nadviazala na tohtoročné oveľa presvedčivejšie víťazstvo z Brisbane (6:3, 6:0).
Dvadsaťdvaročná Bratislavčanka Cibulková si v štvrťfinále zmeria sily s "lucky loserkou" Anastasiou Rodionovovou z Austrálie, ktorá postúpila bez boja cez Talianku Flaviu Pennettovú nasadenú ako deviatu. Cibulková s ňou má priaznivú bilanciu 3:2 na zápasy, naposledy sa ale v roku 2010 v New Havene tešila Rodionovová.

Dvojhra - 2. kolo:

Dominika Cibulková (SR-7) - Sara Erraniová (Tal.) 6:7 (1), 6:3, 6:1 za 146 minút

Najčítanejšie