Jasno
13°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Nadal je v kurze a jeho cena rastie
Zdielať na

Nadal je v kurze a jeho cena rastie

Zdroj: sita - Nadal Wimbledon

Vie do hľadiska prilákať davy . Ďalších ľudí doslova neodlepíte od sledovania jeho zápasov v televízii. Tenista Rafael Nadal je ťahákom, za ktorý sa oplatí zaplatiť. A presne toho sa chytili organizátori turnaja v nemeckom Halle. A ako štartovné mu sľúbili milión dolárov!

Takúto sumu bežne ponúkali populárnemu Rafovi a jeho veľkému súperovi Federerovi bohatí šejkovia, aby hrali na turnajoch v arabských krajinách. V Európe je to však revolučný počin. 

Nemci tým dosiahli ešte jedno. Vyfúkli Španiela usporiadateľom londýskeho podujatia v Queense, ktorý je pravidlenou generálkou na Wimbledon. Tí totiž mohli ponúknuť iba 500 tisíc dolárov. "Áno, je to pravda, budúci rok u nás Nadal nenastúpi. Sme sklamaní," potvrdil riaditeľ spomínaného turnaja Chris Kermode.

A tak zatiaľ, čo pri Temži smútia, v Halle si mohli dopriať prípitok najlepším šampanským. Už dávnejšie si totiž zabezpečili doživotnú zmluvu s Federerom. A tak investíciu v podobe milióna dolárov do jeho súpera ani náhodou neľutujú. Vidina finále v podobe súboja týchto dvoch pánov - to stojí za všetky prachy.