Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Slávni bratia neprešli 1. kolom US Open
Zdielať na

Slávni bratia neprešli 1. kolom US Open

Desať rokov sa niečo také najlepším hráčom tenisovej štvorhry na grandslamovom turnaji nestalo. Teraz bratia Bryanovci skončili už v 1. kole. Na US Open sa tak postarali o jedno z najväčších prekvapení.

Američania vyhrali posledné tri turnaje veľkej štvorky. Pred dvomi mesiacmi vo Wimbledone ziskom 11. triumfu vyrovnali rekord v tzv. open ére. Teraz sú najlepší deblisti sveta v šoku.

V New Yorku vypadli s chorvátsko-nemeckou dvojicou Karlovič - Moser. A to po setoch 4:6, 6:2 a 2:6. Naposledy neprešli prvým kolom grand slamu v roku 2001 na Australia Open.

 "Boli sme zvyknutí hrať aj počas druhého týždňa. Bude to zvláštne", povedal Mike, ktorý - na rozdiel od brata Boba - nehráva zmiešanú štvorhru.

Je teda jsné, že dvojčatá z Kalifornie si svoju úspešnosť  v dvojhre vo Flushing Meadows nevylepšia. Na týchto kurtoch sa tešili z celkového víťazstva v rokoch 2005, 2008 i vlani.

Zatiaľ čo bratia sú zaskočení, druhá strana má dôvod na oslavy. Najmä veterán Frank Moser, ktorý postupom do druhého kola US Open vyrovnal svoje  doterajšie maximum na grandslamovom podujatí. S 208 cm vysokým Ivom Karlovičom, ktorý má na okruhu najtvrdšie podanie, chcú postúpiť čo najďalej. V 2. kole ich vyzve taliansky pár Bolelli, Fognini.