Polojasno
20°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Fed Cup: Jovanovská strieda Jankovičovú, dvojhru otvorí Cibulková
Zdielať na

Fed Cup: Jovanovská strieda Jankovičovú, dvojhru otvorí Cibulková

Na sobotňajšiu úvodnú dvojhru víkendového bratislavského stretnutia Slovensko - Srbsko o svetovú skupinu Pohára federácie 2012 reprezentačných družstiev tenistiek nastúpia o 14.00 h jednotka domáceho tímu Dominika Cibulková proti Bojane Jovanovskej, ktorá dostane príležitosť namiesto líderky srbského tímu Jeleny Jankovičovej.

Po nich sa na antukovom dvorci v Sibamac aréne NTC pred hľadiskom so 4-tisícovou kapacitou predstavia rebríčkovo druhá hráčka SR Daniela Hantuchová proti Ane Ivanovičovej. Rozhodol o tom piatkový žreb v dejisku duelu.

V nedeľu od 12.00 h sa podľa tradičného scenára tejto súťaže organizovanej Medzinárodnou tenisovou federáciou (ITF) stretnú jednotky oboch družstiev Cibulková a Ivanovičová a po nich dvojky Hantuchová s Bojanovskou. Na záverečnú štvorhru nominovali kapitáni Matej Lipták a Dejan Vraneš páry Daniela Hantuchová, Magdaléna Rybáriková a Jelena Jankovičová, Aleksandra Kruničová.

Slovenky sa predstavia v prelínačke o elitnú osmičku tretí raz v rade, ale premiérovo v rámci tejto série "zhora". V apríli 2009 podľahli Francúzkam v rekordne dlhej dráme v Limoges 2:3, po dvanástich mesiacoch zdolali najtesnejším rozdielom práve Srbky v Belehrade a zabezpečili si svoj prvý štart vo svetovej skupine od sezóny 2004. Držiteľky Fed Cupu 2002 Slovenky vo februári v bratislavskom derby vo štvrťfinálovom 1. kole nestačili na Češky, s ktorými prehrali 2:3. Srbky aj bez Jankovičovej a Ivanovičovej zvíťazili v Novom Sade v 1. kole II. svetovej skupiny nad Kanaďankami 3:2. Družstvo SR uspelo proti výberu Srbska aj v júli 2007 v Košiciach, vtedy 4:1, takže v bilancii zo vzájomných súbojov vedie 2:0. V žiadnom z doterajších stretnutí nehrala Ivanovičová: najprv zo zdravotných dôvodov a potom pre nedostatok formy.

Zápas Slovensko - Srbsko bude podľa súčtu postavení najlepších dvoch hráčok jednotlivých tímov v renkingu WTA najkvalitnejším súbojom zo všetkých deviatich, ktoré sú v tejto súťaži 16. - 17. apríla na programe vrátane dvoch semifinále.

Výsledok piatkového žrebu programu stretnutia Slovensko - Srbsko o svetovú skupinu Pohára federácie 2012 tenisových reprezentačných družstiev žien (16. - 17. apríla 2011 na antuke v Sibamac aréne NTC v Bratislave):

Sobota (14.00 h), dvojhry:
Dominika Cibulková - Bojana Jovanovská
Daniela Hantuchová - Ana Ivanovičová

Nedeľa (12.00 h), dvojhry:
Dominika Cibulková - Ana Ivanovičová
Daniela Hantuchová - Bojana Jovanovská

Štvorhra:
Daniela Hantuchová, Magdaléna Rybáriková - Jelena Jankovičová, Aleksandra Kruničová

Súvisiace články