Skoro jasno
15°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Tenistky čaká ťažký súper a veľká výzva zdolať Srbky
Zdielať na

Tenistky čaká ťažký súper a veľká výzva zdolať Srbky

V príprave slovenského tímu na bratislavské víkendové stretnutie so Srbkami o svetovú skupinu Pohára federácie 2012 reprezentačných družstiev tenistiek sa zatiaľ nevyskytli žiadne problémy a všetko ide podľa plánu.

Na tlačovej besede v dejisku to - ešte pred prvou z dvoch fáz utorňajších tréningov - povedal kapitán domácich Matej Lipták a pokračoval: "Čaká nás ťažký súper s dvoma bývalými jednotkami renkingu v zostave. Jelena Jankovičová sa dlhodobo drží v Top 10 a Ana Ivanovičová sa v ostatnom období vracia do dobrej formy. Navyše, je tu aj výkonnostne napredujúca mladá Bojana Jovanovská. Vnímam to tak, že Srbsko má tri kvalitné hráčky, nie dve."

Dominika Cibulková, ktorá zo zdravotných dôvodov absentovala vlani v Belehrade, skonštatovala: "Máme silné súperky, je to veľká výzva." Strojkyňa triumfu nad Srbkami pred dvanástimi mesiacmi na ich pôde Daniela Hantuchová dodala: "Bude to nový zápas. Nedá sa teda spoliehať na to, čo bolo pred rokom či minulý týždeň. Práve to je na tenise krásne. Vždy prichádza ďalšia možnosť a začína sa od nuly. Veľmi sa už teším a myslím si, že sa môžu aj fanúšikovia."

Cibulková je v tejto sezóne zatiaľ bez zápasovej praxe na najpomalšom podklade, ale po týždňovej príprave u svojho kouča Željka Krajana vo Varaždíne nemá z toho obavy: "Tento povrch mám rada, som na antuke ako doma, ani teraz som sa nemusela nejako dlho adaptovať." K sile srbského družstva, ktoré sa pokúsi znížiť v bilancii zo vzájomných súbojov na 1:2, keď premiérovo bude mať proti Slovenkám k dispozícii Jankovičovú aj Ivanovičovú, Cibulková so smiechom podotkla: "Ani jedna tu ešte nie je..." Srbské hviezdy majú pricestovať v stredu. Hantuchová vyhlásila: "My sa vždy snažíme odovzdať maximum a vyhrať. Meno súpera a jeho káder na tom nič nemenia. Samozrejme, Srbky sú favoritkami, ale my sme doma a chceme to využiť." K jednotlivým singlistkám balkánskeho výberu uviedla: "Ako hráčku o čosi viac rešpektujem Jelenu. Predvádza šikovný tenis, rozmýšľa pri ňom, super sa hýbe, vie sa prispôsobiť hre súperky a má jeden z najlepších bekhendov na okruhu - najmä ten popri čiare. Ivanovičová dokáže zahrať fantasticky, ale aj prehrať s kýmkoľvek. Nechcem povedať, že hrá na náhodu, u nej však dosť záleží na tom, ako sa jej pri tom riskantnom prístupe práve darí."

Káder Sloveniek dotvárajú Magdaléna Rybáriková a Jana Čepelová, ktorá sa do NTC doviezla vozidlom autoškoly. "Mala som tretiu jazdu," prezradila Košičanka. Rybáriková sa vlani s Hantuchovou postarala v srbskej metropole o rozhodujúci bod vo štvorhre a teraz povedala: "Je pravda, že antuku by som neoznačila za môj najobľúbenejší povrch, ale v tejto fáze sezóny si začínam zvykať, popracujem na tom."

Súvisiace články