Polojasno
20°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Šok v tenisovom svete: Slováci v Davis Cupe vedú nad Srbskom bez Djokoviča
Zdielať na

Šok v tenisovom svete: Slováci v Davis Cupe vedú nad Srbskom bez Djokoviča

KRALJEVO / Slovenskí tenisti sú blízko k postupu do septembrovej skupinovej fázy finálového turnaja Davisovho pohára. Po prvom dni kvalifikačného duelu v Srbsku vedú nad favorizovaným domácim tímom 2:0. O druhý bod pre slovenské farby sa na antuke v Kraljeve zaslúžil Alex Molčan, ktorý zdolal srbskú dvojku Dušana Lajoviča 4:6, 6:2, 6:0.

Lajovičovi vyšiel úvod zápasu s Molčanom, keď dvakrát prelomil podanie súpera a vybudoval si náskok 5:2. Srb mal navrch v dlhých výmenách, z forhendu dokázal zatlačiť Molčana do defenzívy. Najlepší slovenský singlista ešte znížil na 4:5, no Lajovič pri vlastnom servise dotiahol prvý set do úspešného konca.

Molčan sa rýchlo otriasol a v druhom dejstve na dvorci dominoval. Dokázal veľa vybehať, robil minimum nevynútených chýb. Po dvoch brejkoch odskočil Lajovičovi na 5:1 a vo ôsmom geme premenil po skvelom obhodení druhý setbal. Molčan bol v laufe, v treťom sete predviedol výborný výkon a Lajovičovi uštedril kanára. Srbovi odplatil prehru z turnaja ATP v Hamburgu v roku 2021 a priblížil Slovensko k historickému postupu na finálový turnaj.

Srbsko - SLOVENSKO 0:2 po prvom dni

Miomir Kecmanovič - Lukáš Klein 6:7 (2), 2:6

Dušan Lajovič - Alex Molčan 6:4, 2:6, 0:6

Súvisiace články