Jasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Hantuchová je rada, že má slovenského trénera
Zdielať na

Hantuchová je rada, že má slovenského trénera

Zdroj: tasr

Slovenská tenistka Daniela Hantuchová je rada, že má po 13 rokoch opäť za trénera krajana.

S kapitánom fedcupového tímu Matejom Liptákom diskutovali o možnej spolupráci už vo februári. V závere sezóny prišlo k dohode a Lipták ako osobný kouč Hantuchovej bude bývalú svetovú päťku sprevádzať už na záverečnom podujatí roka - Turnaji šampiónov na indonézskom ostrove Bali (4.-7. novembra).

Posledným slovenským trénerom Hantuchovej bol pred 14 rokmi Jozef Bulko. "Teší ma, že po dlhom čase mám opäť slovenského trénera. Aspoň budem lepšie rozumieť, čo odo mňa chce na kurte. V slovenčine je to predsa len iné ako v angličtine. Bude to pre mňa taká príjemná zmena. Je čas vrátiť sa tam, kde som začínala a byť viac na Slovensku. Maťa Liptáka poznám z Fed Cup-u a vždy ma na zápasy dokázal dobre pripraviť. Počas jeho pôsobenia pri tíme som hrala dobrý tenis a preto sa veľmi teším na našu spoluprácu. Obaja určite dáme do toho maximum a ako ďaleko to dotiahneme, to sa uvidí. Necháme sa prekvapiť," povedala Hantuchová.

Víťazka troch turnajov WTA naposledy spolupracovala so Španielom Carlosom Cuadradom, vlani bol jej koučom známy Brazílčan Larri Passos. "Vždy som si mohla vyberať kvalitných trénerov. S Maťom si po sezóne určite spolu sadneme a dáme na papier, čo chceme dosiahnuť technicky, takticky i rebríčkovo. Maťo je inteligentný tréner, ktorý veľa chápe a snaží sa u hráčok rozvíjať silné stránky. Keď som trénovala pod Passosom, hovoril mi, aby som hrala jako Guga Kuerten. Ja však nechcem hrať ako niekto iný. Maťo je super v tom, že vie vyzdvihnúť, ako hrám ja," dodala Hantuchová, ktorá sa neobáva, že rozhodnutie angažovať Liptáka ako osobného kouča môže narušiť pohodu vo fedcupovom družstve. O spolupráci s Liptákom diskutovala aj Hantuchovej kolegyňa z tímu Dominika Cibulková. "Maťo Lipták je profík a nenechá, aby takéto veci ovplyvňovali fedcupové zápasy. S Dominikou takéto veci vôbec neriešime a nemyslím si, že by mali nastať nejaké problémy."

Na Turnaj šampiónov Hantuchová necestuje so žiadnymi očkávaniami. "Absolútne nič si od toho nesľubujem. Je to príjemný záver sezóny v krásnom prostredí a beriem to skôr ako zábavu, chcem si to užiť. Určite však odovzdám v silnej konkurencii v každom zápase maximum. Po Bali uzavriem tento rok a s Maťom vypracujeme plán prípravy na novú sezónu. Chcem, aby cestoval so mnou na jednotlivé turnaje, je to pre mňa dôležitá vec. Nemám už čas na rozdávanie a chcem robiť všetko naplno," zakončila Hantuchová.