Jasno
14°
Bratislava
Lukáš
18.10.2024
Rybárikovej rozlet ukončila na US Open nasadená Rezaiová
Zdielať na

Rybárikovej rozlet ukončila na US Open nasadená Rezaiová

Zdroj: tasr

US Open v New Yorku

V úvodnom dejstve nevyužila Slovenka vedenie 5:3, v druhom nepremenila tri setbaly. Rybáriková neodplatila Rezaiovej prehru z Wimbledonu a na US Open nenadviaže na vystúpenie z uplynulých dvoch rokov, keď vo Flushing Meadows postúpila do 3. kola. Z New Yorku si odnáša prémiu 19.000 dolárov a 5 bodov do svetového rebríčka WTA.
      Rybáriková mala prvý set duelu proti Rezaiovej veľmi dobre rozohratý, po potvrdení brejku v Tildenovom geme viedla 5:3, no Rezaiová následne otočila na 6:5 a pri podaní Slovenky mala k dispozícii štyri setbaly. Rybáriková ich odvrátila a vynútila si tajbrejk, no v skrátenej hre sa presadila Rezaiová. Za stavu 6:5 premenila vlaňajška víťazka Turnaja šampióniek na indonézskom ostrove Bali v poradí siedmy setbal. Rybáriková vehementne protestovala, že druhé podanie Rezaiovej skončilo v aute, no nepomohla si.
      Na začiatku druhého dejstva sa Rezaiová po rýchlom brejku ujala vedenia 2:0, no Rybáriková bleskovo vyrovnala na 2:2. Slovenka bola v ďalších minútach aktívnejšou hráčkou a za stavu 6:5 mala pri podaní Rezaiovej k dispozícii setbal. Nepremenila ho však a v druhom tajbrejku prehrávala už 0:5. Rybáriková nezložila zbrane, otočila na 6:5 a mala ďalšie dve setbaly, v tajbrejkovej koncovke však napokon slávila úspech Rezaiová, keď za stavu 8:7 premenila hneď prvý mečbal.
      Rybárikovú po skončení zápasu mrzeli nevyužité šance. "Bol to veľmi vyrovnaný zápas podobne ako vo Wimbledone, kde som prehrala 5:7 v treťom sete, rozhodlo pár loptičiek. Mrzi ma, že som v prvom sete nevyužila vedenie 5:3 a v druhom tri setbaly. Pri jednom som spravila dvojchybu, pri druhom som zasa neprehodila return. V druhom tajbrejku som otočila z 0:5 na 6:5, no v koncovke mala súperka pevnejšie nervy. V úvodnom tajbrejku za stavu 5:6 všetci kričali, že Rezaiovej druhý servis skončil v aute, no rozhodca ho nezapískal. Herne to z mojej strany nebolo zlé, s nasadenou osemnástkou som odohrala veľmi dobré výmeny, no koncovky setov mi nevyšli, preto som sklamaná,
" povedala pre TASR Rybáriková, ktorá po US Open absolvuje šnúru turnajov v Azii. Odštartuje ju na podujatí v uzbeckom Taškente.
 
      ženy - dvojhra - 1. kolo:
      Aravane Rezaiová (18-Fr.) - Magdaléna RYBÁRIKOVÁ (SR) 7:6 (5), 7:6 (7)

Súvisiace články

Najčítanejšie