Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Pred rokom najdlhší zápas v histórii, Mahut mu venoval knihu
Zdielať na

Pred rokom najdlhší zápas v histórii, Mahut mu venoval knihu

Piaty set skončil neuveriteľných 70:68 !!!

Francúzsky tenista Nicolas Mahut s prispením bývalého editora športového denníka L´Equipe Philippa Bouina napísal knihu "Zápas môjho života" o rekordne dlhom vlaňajšom wimbledonskom súboji s Američanom Johnom Isnerom, ktorému napokon za 11:05 h podľahol v maratóne rozloženom do troch dní 4:6, 6:3, 7:6 (7), 6:7 (3), 68:70. Mahut slávnostne predstaví svoje dielo v stredu večer v rámci parížskeho grandslamového turnaja Roland Garros.

Len samotné piate dejstvo trvalo dlhšie ako predchádzajúci rekordný zápas, o ktorý sa postarali Francúzi Fabrice Santoro s Arnaudom Clementom. Ich strtenutie na Roland Garros v roku 2004 sa hralo 6 hodín a 33 minút. Isner už v stredu ledva stál na nohách a na niektoré Mahutove podania vôbec nereagoval. Francúz sa sťažoval na zníženú viditeľnosť. "Chcem pokračovať, no loptičku takmer nevidím," povedal Mahut empajrovému rozhodcovi. Diváci nechceli o prerušení zápasu ani počuť a kričali: "Chceme viac, chceme viac". Pri kurte číslo 18 sa postupne zhromaždili legendy bieleho športu na čele s americkým burlivákom Johnom McEnroeom, ktorý sledoval dianie spoločne s večným wimbledonským semifinalistom Britom Timom Henmanom.

Šesťnásobný wimbledonský šampión Švajčiar Roger Federer nastupoval na zápas 2. kola dvojhry proti Srbovi Iljovi Bozoljacovi v čase, keď Isner s Mahutom hrali v piatom sete 11:11. "Je neuveriteľné, že po skončení môjho zápasu ešte stále hrali piaty set. Na jednej strane by som rád zažil niečo podobné, no na druhej strane by som nechel byť v ich koži. Bol to výnimočný zápas." Maratón fascinoval aj Srba Novaka Djokoviča. "Je to neuveriteľné. John i Nicolas si zaslúžia obrovský obdiv, bez ohľadu na výsledok zápasu sú obaja víťazmi. Možno sa mali dohodnúť, že za stavu 50:50 si zahrajú rozhodujúci tajbrejk."

Súvisiace články