Skoro jasno
22°
Bratislava
Miriama
8.9.2024
Chce vyhrať všetky grandslamy, zapísal sa do histórie. Djokovič predbehol Nadala
Zdielať na

Chce vyhrať všetky grandslamy, zapísal sa do histórie. Djokovič predbehol Nadala

PARÍŽ / Srbský tenista Novak Djokovič zvíťazil na Roland Garros a získal svoj 23. grandslamový titul. Rodák z Belehradu sa tak osamostatnil v historických tabuľkách, keď prekonal Rafaela Nadala.

Djokovič chce zaútočiť na kalendárny Grand slam a po triumfoch na Australian Open i Roland Garros uspieť aj vo Wimbledone a na US Open. Vyhrať všetky podujatia veľkej štvorky v jednej sezóne sa naposledy podarilo Rodovi Laverovi v roku 1969.

"Dobrodružstvo sa ešte nekončí. Ak som stále schopný vyhrávať grandslamy, nemám najmenší dôvod myslieť na koniec kariéry, ktorá trvá už 20 rokov. Stále mám veľkú motiváciu a som hladný po ďalších úspechoch. Už sa teším na Wimbledon," uviedol pre oficiálnu webovú stránku ATP Djokovič po zisku tretieho titulu na Roland Garros a návrate na post svetovej jednotky.

K najväčším úspechom Djokoviča dopomohol aj slovenský tréner Marián Vajda. Teraz ho vedie Goran Ivaniševič. "Novak má vo svojej hlave softvér, ktorý dokáže zapnúť vždy vtedy, keď prichádza grandslamový turnaj," zhodnotil výkony svojho zverenca. 

​Svetové médiá opísali srbského tenistu ako jedinečného a najlepšieho na svete. Srbský denník Kurir dokonca napísal, že sa celý svet klania najlepšiemu tenistovi svojej éry.