Oblačno
15°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Hantuchová postúpila už do osemfinále dvojhry, Mertiňák ďalej, Cibulková v Paríži skončila aj v debli
Zdielať na

Hantuchová postúpila už do osemfinále dvojhry, Mertiňák ďalej, Cibulková v Paríži skončila aj v debli

Zdroj: tasr

Daniela HANTUCHOVÁ (23-SR) - Yanina Wickmayerová (16-Bel.) 7:5, 6:3

V dueli o postup do štvrťfinále nastúpi slovenská jednotka v pondelok proti víťazke súboja medzi štvrtou nasadenou Srbkou Jelenou Jankovičovou a Ukrajinkou Aľonou Bondarenkovou. Jankovičovú už dvakrát v tomto roku na antuke zdolala - najskôr vo štvrťfinále turnaja v Charlestone a o deväť dní neskôr vo fedcupovej baráži proti Srbsku v belehradskej Aréne. Hantuchová má vďaka postupu medzi eiítnú šestnástku v Paríži už teraz istú prémiu 70.000 eur a 280 bodov do rebríčka WTA.
      Hantuchová i Wickmayerová si dlho suverénne vyhrávali svoje podania. Ako prvej sa brejk podaril Belgičanke, ktorá za stavu 5:4 išla podávať na víťazstvo v prvom sete. Hantuchová však potom získala šesť hier za sebou, úvodné dejstvo sa stalo jej korisťou a v druhom si vybudovala náskok 3:0. Slovenka bola na dvorci aktívnejšou hráčkou, kvalitne podávala i returnovala a pri úderoch na sieti ukázala veľký cit pre loptičku.
      Wickmayerová, ktorá sa pred dvomi týždňami podrobila artroskopii lakťa, postupne stratila úderovú istotu a pri dlhých výkmenách od základnej čiary ťahala za kratší koniec. Za stavu 2:4 ešte mohla Belgičanka vykresať iskierku nádeje na zvrat, nevyužila však tri brejkbaly a Hantuchová už dotiahla zápas do úspešného konca. V deviatom geme premenila pri vlastnom servise v poradí druhý mečbal.

                        
      dvojhra - 3. kolo:
      Daniela HANTUCHOVÁ (23-SR) - Yanina Wickmayerová (16-Bel.) 7:5, 6:3


Cibulková s Görgesovou neuspeli v 2. kole štvorhry

Slovenská tenistka Dominika Cibulková neuspela v 2. kole štvorhry na grandslamovom turnaji Roland Garros. Spoločne s Nemkou Juliou Görgesovou prehrali na parížskej antuke so šestnástym nasadeným českým párom Andrea Hlaváčková, Lucie Hradecká v troch setoch 2:6, 7:6 (8) a 0:6.
      
      ženy - štvorhra - 2. kolo:
      Andrea Hlaváčková, Lucie Hradecká (16-ČR) - Dominika CIBULKOVÁ, Julia Görgesová (SR/Nem.) 6:2, 6:7 (8), 6:0

Mertiňák s Čermákom postúpili do osemfinále štvorhry

Slovenský tenista Michal Mertiňák spoločne s Čechom Františkom Čermákom sa suverénnym spôsobom prebojovali do osemfinále štvorhry na grandslamovom turnaji Roland Garros. V druhom kole si na parížskej antuke ako nasadené deviatky poradili s ukrajinsko-ruským párom Sergij Stachovskij, Michail Južnyj 6:3 a 6:2.
     
      štvorhra - 2. kolo:
      Michal MERTIŇÁK, František Čermák (9-SR/ČR) - Sergij Stachovskij, Michail Južnyj (Ukr./Rus,) 6:3, 6:2