Oblačno
Bratislava
Rudolf
17.4.2024
Mečíř sa na exhibíciu špeciálne nepripravoval, Stich sa teší na Gorana
Zdielať na

Mečíř sa na exhibíciu špeciálne nepripravoval, Stich sa teší na Gorana

Duel dvoch bývalých wimbledonských šampiónov Gorana Ivaniševiča a Michaela Sticha bude vyvrcholením 2. ročníka exhibície Tennis Classic v bratislavskom NTC.

"Štvorhra sa bude hrať na jeden víťazný set do ôsmich gemov. V prípade, že bude stav 8:8, rozhodne supertajbrejk. Dvojhra medzi Stichom a Ivaniševičom sa hrá na dva víťazné sety. Ak bude 1:1, opäť príde na rad supertajbrejk. Už o 14.00 sa v priestoroch obchodného domu Polus uskutoční hodinová autogramiáda za účasti všetkých hráčov, ktorí si zahrajú s deťmi," informoval hlavný organizátor tenisovej exhibície Roman Šmotlák.

Mečíř sa na štvorhru proti páru Leconte, Bahrami špeciálne nepripravoval. "Koncom novembra som absolvoval exhibíciu v Prahe, žiadna špeciálna príprava na tú bratislavskú nebola. Dúfam, že zápas nebude príliš dlhý. Snažil som sa trochu cvičiť a šliapať na bicykli. Dúfam, že to moje koleno vydrží," povedal olympijský šampión zo Soulu 1988. Kučera, ktorý v roku 2005 ukončil aktívnu kariéru, sa na exhibíciu teší. "Je príjemné byť v spoločnosti takýchto hráčov. Od decembra 2005 som podobný zápas neabsolvoval, preto sa veľmi teším."

Stich mal počas aktívnej kariéry s Ivaniševičom priaznivú blianciu a chce ju potvrdiť aj v Bratislave. "S Goranom hrám vždy rád, darí sa mi proti nemu a verím, že po bratislavskom dueli si priaznivú bilanciu vylepším. Nebol som veľakrát na Slovensku a keď ma pán Šmotlák oslovil s ponukou odohrať v Bratislave zápas proti Goranovi, bez dlhého váhania som súhlasil," povedal Stich, ktorého rivalita s Borisom Beckerom bola v 90-tych rokoch obľúbenou témou nemeckých médií. Svoj životný úspech zaknihoval Stich v roku 1991 práve po finálovom triumfe nad svojim krajanom na posvätnej tráve All England Clubu.

Súvisiace články