Oblačno
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Na hustom štartuje Ritro Slovak Open v pondelok hlavný turnaj
Zdielať na

Na hustom štartuje Ritro Slovak Open v pondelok hlavný turnaj

Zdroj: tasr

V úvodný deň hlavných súťaží dvojhry a štvorhry na turnaji ATP Challenger Tour Ritro Slovak Open v Bratislave (dotácia 106 500 eur, tvrdý povrch Premier Latex-Ite) budú v Národnom tenisovom centre v hre hneď niekoľkí slovenskí tenisti. V 1. kole dvojhry sa ako prvý predstaví po 14.00 h úspešný kvalifikant Ivo Klec, ktorého súperom bude Švajčiar Stéphane Bohli.

Slovenská tenistka Michaela Hončová sa pred kamerami športového internetového portálu www.HUSTE.tv prebojovala do 2. kola kvalifikácie na turnaji Ritro Slovak Open v bratislavskom NTC (celková dotácia 175.000 USD), keď v úvodnom kole zdolala Nemku Monu Barthelovú v dvoch setoch 6:3 a 7:5.

Slovenská tenistka Zuzana Kučová sa v 1. kole dvojhry na turnaji ITF Ritro Slovak Open v bratislavskom NTC (dotácia 50.000 dolárov) ako nasadená osmička stretne s úspešnou kvalifikantkou. Lenka Juríková nastúpi proti svojej krajanke 16-ročnej Jane Čepelovej, ktorá bude štartovať na turnaji s voľnou kartou. Rozhodol o tom nedeľňajší žreb.

Michaela Pochabová si skríži rakety s Ruskou Arinou Rodionovovou. Klaudia Boczová si v dueli dvoch držiteliek voľných kariet zmeria sily s Češkou Kristýnou Plíškovou, v ďalšej slovensko-českej konfrontácii sa predstavia Vivien Juhászová so Zuzanou Ondráškovou. Pre bronchitídu nebude štartovať na turnaji Kristína Kučová. Nasadenou jednotkou sa tak stala Ruska Jevgenija Rodinová, ktorú na úvod čaká Talianka Corinna Dentoniová.

ženy - kvalifikácia - 1. kolo:

Michaela HONČOVÁ (SR) - Mona Barthelová (Nem.) 6:3, 7:5
Jekaterina Dranecová (Rus.) - Lucia VRŠKOVÁ (SR) 6:4, 7:6 (4)

Anna Smithová (V. Brit.) - Zuzana LUKNÁROVÁ (SR) 4:6, 6:2, 7:5
Dominika NOCIAROVÁ (SR) - Lucia BUTKOVSKÁ (SR) 6:2, 7:6 (5)
Lenka TVAROŠKOVÁ (SR) - Chantal ŠKAMLOVÁ (SR) 6:1, 6:4
Anne Kremerová (Lux.) - Viktoria MALOVÁ (SR) 6:2, 6:3
Anne Schäfferová (Nem.) - Monika GÁLIKOVÁ (SR) 6:2, 6:2
Darija Juraková (Chor.) - Darina Sedenková (ČR) 6:3, 6:0
Katarina KACHLÍKOVÁ (SR) - Michaela Paštiková (ČR) 6:4, 6:4
Elora Dabijová (Rum.) - Nikola VAJDOVÁ (SR) 6:2, 0:6, 7:5


Slovenský tenista Ivo Klec sa stal siedmym domácim zástupcom v hlavnej súťaži mužskej dvojhry na turnaji Ritro Slovak Open v bratislavskom NTC (celková dotácia 175.000 USD). Vo finále kvalifikácie ako nasadená dvojka deklasoval Fína Tima Nieminena v dvoch setoch 6:1 a 6:1.

muži - kvalifikácia - finále:

Ivo KLEC (2-SR) - Timo Nieminen (Fín.) 6:1, 6:1
Rameez Junaid (Austrália) - Marek Semjan (SR) 3:6, 6:2, 6:3
Juho Paukku (Fín.) - M Przysiezny (POL) 6:2, 3:6, 7:6(3)
Jan Minář (ČR) - Michal Pažický (SR) 6:3, 6:2

žreb dvojhry žien na turnaji ITF Ritro Slovak Open:
Jevgenija Rodinová (1-Rus.) - Corinna Dentoniová (Tal.), Klaudia BOCZOVÁ (SR) - Kristýna Plíšková (ČR), Vivien JUHÁSZOVÁ (SR) - Zuzana Ondrášková (ČR), Nikola Hofmanová (Rak.) - Michaella Krajiceková (5-Hol.), Sofia Arvidssonová (3-Švéd.) - Valeria Savinychová (Rus.), Eva Hrdinová (ČR) - Anna Lapuščenkovová (Rus.), Tatiana Pučeková (Biel.) - Lina Stančiute (Lit.), kvalifikantka - Zuzana KUČOVÁ (8-SR), Renata Voráčová (ČR) - Dia Jevtimovová (Bul.), Jelena Bovinová (Rus.) - Oksana Kalašnikovová (Gruz.), Michaela POCHABOVÁ (SR) - Arina Rodionovová (Rus.), Katálin Márosiová (Maď.) - Kathrin Woerleová (4-Nem.), Vesna Manasievová (6-Rus.) - kvalifikantka, Lenka JURÍKOVÁ (SR) - Jana ČEPELOVÁ (SR), kvalifikantka - Karolína Plíšková (ČR), kvalifikantka - Jekaterina Byčkovová (2-Rus.)

Slovenský tenista Lukáš Lacko sa v 1. kole dvojhry na turnaji Ritro Slovak Open v bratislavskom NTC (celková dotácia 175.000 dolárov) ako nasadená dvojka stretne s Rumunom Adrianom Ungurom. Dominika Hrbatého čaká na úvod Belgičan Steve Darcis. Martin Kližan, ktorý sa ako posledný dostal priamo do hlavnej súťaže, nastúpi proti turnajovej sedmičke Rakúšanovi Stefanovi Koubekovi. Rozhodol o tom sobotňajší žreb.

Ďalši traja slovenskí tenisti sa dostali do hlavného pavúka na základe voľnej karty. Úradujúci majster Európy do 16 rokov Filip Horanský si zmeria sily so štvrtým nasadeným Nemcom Björnom Phauom, Andrej Martin si skríži rakety s Čechom Robinom Vikom. Kamil Čapkovič, ktorý napokon dostal voľnú kartu pôvodne určenú pre Kližana, sa strene s Poliakom Jerzym Janowiczom. Nasadenou jednotkou je Uzbek Denis Istomin, ktorý si počká na súpera z kvalifikácie.

žreb dvojhry mužov na turnaji Ritro Slovak Open:
Denis Istomin (1-Uzb.) - kvalifikant, Dustin Brown (Jam.) - Lukáš Rosol (ČR), Steve Darcis (Bel.) - Dominik HRBATÝ (SR), kvalifikant - Stephane Robert (Fr.), Björn Phau (4-Nem.) - Filip HORANSKÝ (SR), Alex Bogdanovic (V. Brit.) - Antonio Veič (Chor.), kvalifikant - Stephane Bohli (Švajč.), Ivan Navarro (Šp.) - Harel Levy (8-Izr.), Stefan Koubek (7-Rak.) - Martin KLIŽAN (SR), Michael Lammer (Švajč.) - kvalifikant, Kamil ČAPKOVIČ (SR) - Jerzy Janowicz (Poľ.), Michael Berrer (Nem.) - Ján Hájek (3-ČR), Jarkko Nieminen (5-Fín.) - Andrej Golubov (Kaz.), Andrej MARTIN (SR) - Robin VIK ČR), Tobias Kamke (Nem.) - Andrea Arnaboldi (Tal.), Adrian Ungur (Rum.) - Lukáš LACKO (2-SR)

Súvisiace články