Jasno
17°
Bratislava
Anastázia
30.4.2024
Hrbatý ďakoval fanúšikom, tí zasa jemu
Zdielať na

Hrbatý ďakoval fanúšikom, tí zasa jemu

Každý zápas boli niečím výnimočný

Po skončení duelu kondičný tréner Ivan Gabovič a Martin Kližan pokropili Hrbatého šampusom a daviscupový hrdina dostal od členov tímu "hobla". Ako darček dostal od generálneho sekretára Slovenského tenisového zväzu Igora Mošku panel s odkazmi od fanúšikov.

"Chcel by som sa poďakovať všetkým ľudom, ktorí mi umožnili na Slovensku reprezentovať a pripravili mi vynikajúce podmienky. Nehrajúcemu kapitánovi Milošovi Mečířovi ďakujem za to, že mi dával 14 rokov dôveru, vďaka patrí chalanom i všetkým členom tímu od lekára až po maséra. Je to aj ich zásluha, že som takmer nikdy nechýbal v Davis Cupe pre zranenie. Ďalej sa chcem poďakovať Ivanovi Gabovičovi, ktorý bol ako jediný tréner so mnou celú kariéru. Najväčšia vďaka však patrí slovenským fanúšikom, ktorí majú obrovskú zásluhu na mojich víťazstvách. Bez vás by som nikdy nepodával také výkony. Prial by som každému športovcovi, aby mal takých fanúšikov, ako slovenský daviscupový tím," povedal dojatý Hrbatý vo svojom príhovore. "Chvel sa mi hlas a boli tam aj slzičky. S daviscupovým tímom som prežil veľa krásnych chvíľ, preto tie emócie. Každý jeden daviscupový zápas bol niečim výnimočný, zažil som s tímom víťazstvá aj prehry. Veľmi si cením víťazstvo 3:0 nad Gugom Kuertenom v Brazílii, triumf nad Marcelom Riosom v Prešove či Andym Roddickom pri otvorení NTC. Krásne spomienky mám aj na zápas v Kanade, kde som získal dôležitý druhý bod a prvýkrát sme postúpili do svetovej skupiny. Nezabudnuteľným zážitkom bolo finále proti Chorvátom. Rád by som aj v budúcnosti pomohol chalanom v tíme a zatrénoval si s nimi," dodal Hrbatý. Nehrajúcemu kapitánovi slovenského tímu bude Hrbatý chýbať. "Domino bol vždy srdciar, vždy išiel ma maximum, aj keď bol zranený. Bol veľkou oporou daviscupového tímu, vždy vedel pridať niečo naviac."              

Hrbatý debutoval v Davis Cupe v septembri 1996 v dueli 2. skupiny euroafrickej zóny proti Poľsku v Trnave, kde prehral v troch setoch s Michalom Gawlowskim. V roku 1997 prispel k historickému postupu Slovenska do svetovej skupiny, keď v kanadskom Montreale zdolal Sebastiena Lareaua i Daniela Nestora. V zápoleniach o "šalátovú misu" reprezentoval 14 rokov a stal sa postrachom súperov. Získal skalpy štyroch bývalých svetových jednotiek - Brazílčana Gustava Kuertena, Rusa Marata Safina, Čiľana Marcela Riosa i Američana Andyho Roddicka.

V roku 2005 prispel Hrbatý výraznou mierou k historickému postupu Slovenska do finále Davisovho pohára. V dueli o titul s Chorvátskom v NTC si poradil s Mariom Ančičom i Ivanom Ljubičičom, Slováci však napokon prehrali 2:3. Hrbatý odohral v Davis Cupe celkovo 58 zápasov s bilanciou 33 výhier a 25 prehier. V singli má bilanciu 28-14. Viac víťazstiev má na svojom konte iba terajší tréner daviscupového tímu Karol Kučera - 34.    

Súvisiace články

Najčítanejšie