Jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Klec prehral až vo finále
Zdielať na
Tenis

Klec prehral až vo finále

Zdroj: SITA/Archív Iva Kleca

Spanilá jazda sloveského tenistu skončila až vo finále.

Slovenský tenista Ivo Klec, 345. vo svetovom rebríčku, prehral v sobotňajšom finále dvojhry na turnaji ATP Challenger Series Israel Open in Memory of Col. Ilan Ramon v izraelskom Ramate Hašaron (dotácia 50 000 USD, tvrdý povrch) so šiestym nasadeným, Turkom Marselom Ilhanom (231. v renkingu), v ich premiérovom vzájomnom súboji 4:6, 4:6.

„Škoda, ale bol to pre mňa dobrý týždeň,“ uviedol I. Klec pre agentúru SITA a pokračoval: „Som unavený a každá prehra bolí. Vo finále ešte viac. Potrebujem sponzora, aby som mohol cestovať s trénerom. Teraz po polnoci letím do Mníchova a od pondelka budem na ďalšom challengeri v nemeckom Oberstaufene.“

Dvadsaťsedemročný Bratislavčan so zázemím v bavorskej metropole I. Klec sa v minulosti dostal do singlového finále na challengerovej úrovni len raz. V júli 2006 v brazílskom Campos do Jordao podľahol tento držiteľ 6 titulov kategórie ITF Futures domácemu Ricardovi Mellovi 3:6, 4:6. V Ramate Hašaron získal vo dvojhre 38 bodov do dlhodobého počítačového poradia a šek na 4240 USD.

Finále: Marsel Ilhan (6-Tur.) - Ivo Klec (SR) 6:4, 6:4

Zdielať na