Zatiahnuté
Bratislava
Marek
25.4.2024
V Pekingu bez mužského páru
Zdielať na

V Pekingu bez mužského páru

Zdroj: SITA

Mertiňák to očakával

Medzinárodná tenisová federácia (ITF) nevyhovela žiadosti Slovenského tenisového zväzu STZ o účasť Michala Mertiňáka spolu s Dominikom Hrbatým vo štvorhre mužov na OH 2008 v Pekingu. Kompletné zoznamy aktérov s právom štartu na olympijských hrách podľa rebríčkového postavenia k 9. júnu 2008 či na základe voľnej karty od ITF alebo tripartitnej komisie Medzinárodného olympijského výboru MOV boli v stredu zverejnené na oficiálnej internetovej stránke ITF.
"Samozrejme, že by ma prípadný štart na olympijských hrách potešil. Podľa vývoja situácie mi však realisticky už dopredu bolo jasné, že sa to zrejme nepodarí. Pociťujem sklamanie, ale menšie, keďže som bol na takýto záver pripravený. Čo sa dá robiť, škoda," uviedol pre agentúru SITA M. Mertiňák.
Dvadsaťosemročný považskobystrický rodák Mertiňák je v súčasnosti najlepším slovenským deblistom. V rebríčku ATP vo štvorhre mu patrí 43. pozícia.
Ako je známe už dávnejšie, Slovensko budú v tenisových súťažiach v čínskej metropole reprezentovať Dominik Hrbatý (na základe svojho tzv. chráneného renkingu - 70. miesto, čiara napokon je pod 75. priečkou), Daniela Hantuchová a Dominika Cibulková vo dvojhre a pár Hantuchová - Janette Husárová vo štvorhre.