Zatiahnuté
14°
Bratislava
Slavomíra
10.10.2024
Tabaková nakukne do osemfinále Wimbledonu v dvojhre aj vo štvorhre
Zdielať na

Tabaková nakukne do osemfinále Wimbledonu v dvojhre aj vo štvorhre

Zdroj: SITA

Z kvalifikácie suverénne do osemfinále junioriek, Luknárová skončila medzi dievčatami

Slovenská tenistka Romana Tabaková zvíťazila v utorňajšom stretnutí 2. kola dvojhry dievčat na treťom grandslamovom turnaji sezóny, londýnskom Wimbledone, nad štrnástou nasadenou, Ruskou Jelenou Čerňakovovou, mimoriadne suverénne za len 35 minút 6:1, 6:1.
Sedemnásťročná členka NTC a TK Slovan Slovenská sporiteľňa Bratislava dominovala na víťazné údery 17:3, predviedla 5 es a premenila 5 z 8 brejkbalov. Úspešná kvalifikantka Tabaková si v osemfinále na tráve v britskej metropole premiérovo zmeria sily s takisto nenasadenou Francúzkou Kristinou Mladenovicovou.

Dvojhra dievčat - 2. kolo:
Romana Tabaková (SR) - Jelena Čerňakovová (14-Rus.) 6:1, 6:1 za 35 minút (16, 19)

Postup aj vo štvorhre

Tabaková postúpila aj do druhého kola štvorhry junioriek. Spoločne s Poľkou Piterovou zdolali na úvod siedmu nasadenú dvojicu Chalová (fra)- Lertcheewakarnová (tha) v dvoch setoch 7:5 6:1

Luknárovej prehra v 2. kole dvojhry dievčat

Slovenská tenistka Zuzana Luknárová prehrala v stretnutí 2. kola dvojhry dievčat na treťom grandslamovom turnaji sezóny, londýnskom Wimbledone, so šiestou nasadenou, Austrálčankou Jessicou Moorovou, za 67 minút 3:6, 4:6. Hráčke TK Kúpele Piešťany sa nepodarilo obdarovať seba samu k utorňajším 17. narodeninám. Takmer o rok staršia Moorová je finalistkou juniorskej súťaže na Australian Open 2008 v Melbourne.
Už predtým v utorok postúpila do osemfinálového 3. kola singlovej súťaže dievčat Romana Tabaková. Úspešná kvalifikantka zvíťazila nad štrnástou nasadenou, Ruskou Jelenou Čerňakovovou, suverénne za len 35 minút 6:1, 6:1. Sedemnásťročná členka NTC a TK Slovan Slovenská sporiteľňa Bratislava Tabaková si v boji o štvrťfinále na tráve v britskej metropole premiérovo vo svojej kariére zmeria sily s tiež nenasadenou Francúzkou Kristinou Mladenovicovou.

Dvojhra dievčat - 2. kolo:
Jessica Moorová (6-Austr.) - Zuzana Luknárová (SR) 6:3, 6:4 za 67 minút